Bu hafta ne yapsak? 10 Haziran 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 10 Haziran 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

VADİ'DE MÜZİĞİN YILDIZLARI IŞILDAYACAK

Atlantis Yapım, SM Production ve Vadistanbul iş birliğiyle hayata geçirilen Türkiye'nin yıldız sanatçıları hayranları ile buluşacak. Ekim ayına kadar yıldız yağmurunun yaşanmasıyla İstanbul müziğe doyacak. İşte etkinlik takvimi: 10 Haziran – Sena Şener. 16 Haziran- Sertab Erener. 18 Haziran – Pentagram. 21 Haziran- Evgeny Grinko. 24 Haziran – Madrigal. Biletlere www.biletix.com veya biletix gişelerinden ulaşabilirsiniz.

KURUÇEŞME'DE MÜZİK RÜZGARI

Poll Production By Polat Yağcı organizasyonu sponsorluğunda gerçekleşecek olan Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri tüm hızıyla devam ediyor. İşte konser takvimi: Bugün Ajda Pekkan, yarın Çakal&Reckol, 12 Haziran Zeynep Bastık, 13 Haziran Nil Karaibrahimgil, 14 Haziran Uğur Aslan, 15 Haziran Serdar Ortaç, 16 Haziran Özcan Deniz, 17 Haziran Şarkılar Bizi Söyler (Deprem Bölgesine Yardım Gecesi), 18 Haziran Fatih Kısaparmak&Kaan Kısaparmak (Babalar Günü Özel), 19 Haziran Yıldız Tilbe, 20 Haziran Cem Adrian, 21 Haziran Levent Yüksel, 22 Haziran Hande Yener, 23 Haziran Emel Sayın, 25 Haziran Gökhan Türkmen.

ARTER'DE UZUN CUMARTESİ

Paribu'nun değerli destekleriyle gerçekleşen "Uzun Cumartesi"de güncel sergilerin yanı sıra Kütüphane ve Kitabevi de 11:00-24:00 saatleri arasında ziyaretçilerin erişimine açık olacak. Sergiler etrafında şekillenen çocuk ve yetişkin atölyelerinin gerçekleşeceği Paribu ile "Arter'de Uzun Cumartesi" kapsamında, Charlotte Wells'in büyük beğeni toplayan ilk uzun metrajlı filmi Güneş Sonrası (Aftersun) gösterilecek. Dinleyicilere çok boyutlu bir deneyim sunan Donna Mobile by Elif Çağlar konserinin de gerçekleşeceği 17 Haziran'da ayrıca Arter'in Öğrenme Programı kapsamında ücretsiz rehberli turlar düzenlenecek.

ÜNLÜ FOTOĞRAFÇI MUÑOZ YENİ SERGİSİYLE PERA MÜZESİ'NDE

Pera Müzesi, farklı coğrafyalardan insanları ve kültürleri konu alan monokromatik portreleriyle tanınan İspanyol fotoğrafçı Isabel Muñoz'un sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Pera Müzesi, serginin ziyarete açıldığı 15 Haziran Perşembe günü İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği ve İstanbul Cervantes Enstitüsü tarafından düzenlenen uluslararası arkeoloji seminerine de ev sahipliği yapacak.

ŞEHRİN KALBİNDE, TAŞ FIRIN LEZZETİ

Diyarbakır'ın geleneksel lezzetlerini yeni tariflerle harmanlayan Fırın-Ci, Fişekhane'de sunduğu taş fırın lezzetleriyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakmaya devam ediyor. Birbirinden zengin ve leziz kahvaltı çeşitleri, geleneksel tatlar ve geniş kebap menüsü ile et kültürünün her lezzetinden yemek sonrası tatlılarına kadar büyük bir şölen sunan Fırın-Ci, sizi ziyafete davet ediyor.