Bu hafta ne yapsak? 1 Ocak 2022 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 1 Ocak 2022 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

YENİ YILA ALAÇATI'DA GİRMEYE HAZIR MISINIZ?

Alaçatı'nın klasiği Limon Köyiçi, yılbaşı gecesi için açılıyor. Konforu ve lezzeti bir araya getiren mekan, yılbaşı programı kapsamında konuklarına hem dünyadan hem de füzyon mutfağından eşsiz tatlar sunacak. 31 Aralık Cuma günü, birbirinden eşsiz lezzetlerin keyfini çıkaracağınız dopdolu yılbaşı programı, 1 Ocak'ta Fettah Can ile devam edecek.

NOSTALJİK MEKAN: NİLHAN SULTAN KÖŞKÜ

Üsküdar'ın en güzel konumunda yer alan Nilhan Sultan Köşkü Paşalimanı, 600 yıllık imparatorluğun zengin menüsünü modern dokunuşlarla misafirlerine sunarken, mimarisi, atmosferi ve yaşanmışlıklarıyla adeta tarihi günümüzde yaşatıyor.

GENÇLER AKBANK'IN KISA FİLM SAHNESİNDE!

Akbank Kısa Film Festivali, 21-31 Mart 2022 tarihleri arasında 18. kez düzenlenecek. 20 yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgilerini festival bünyisinde toplamaya ve bu alandaki üretimleri teşvik etmek amacıyla program kapsamında bu yıl ilk kez "Genç Bakışlar Yarışması" da düzenlenecek. Bu bölümün Jüri üyeleri ise şöyle: Özge Gürel, Dündar Hızal ve Ahu Öztürk.

ÇOCUKLAR GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

Nesquik, geri dönüştürülmüş malzemelerden oyuncak üreten TOYİ ve paylaşılan değerler yaratma konusuna odaklanan Circular Mind platformu iş birliği ile "Geleceği Sevdirir" projesini geliştirdi. Daha sürdürülebilir ve iyi bir dünyaya katkıda bulunmayı eğlenceli hale getiren projede, öğrenciler 'Mucitler Atölyeleri'ne katılıp eğlenerek tasarımlarını oluşturuyor.

'HAYVANAT BAHÇESİ MÜZİKALİ' BUGÜN TRUMP SAHNE'DE

Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosu'ndan arkadaşlığın, dayanışmanın, paylaşmanın ve dürüstlüğün önemini vurgulayan 'Hayvanat Bahçesi Müzikali' çocuk oyunu, bugün saat 17:00'de Trump Sahne'de minik izleyicileriyle buluşuyor. 3-6 yaş arası çocuklar, maskotlar ve müziklerle çokça eğlenecek.

HİP-HOP MÜZİĞİNİN YILDIZI ATE'DEN

"Yeniden" ile yepyeni bir çıkış Hip-hop müziğe Türkiye'de yön veren yeni yetenekleri doğru şekilde müzik dünyasına hazırlayan Selfmade Music Group, farklı tarzı ve yorumu ile müzik dünyasının sevilen isimlerinden biri haline gelen ATE'nin yepyeni çalışması Yeniden'i, müzikseverlere buluşturdu. Yeniden'in beat müziği Aux Beatz ile Oggxie ve DJ ekibinden Birand'a, mix & mastering'i Redkeys ekibinden Can Paşa'ya ait.