Bu hafta ne yapsak? 1 Nisan 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 1 Nisan 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

23 NİSAN'DA ZORLU'DA "1923" MÜZİKALİ

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı, Zorlu Holding ve Grup şirketlerinin desteğiyle Cumhuriyetin kuruluş hikâyesini yeni kuşaklara aktarma misyonuyla hayata geçirilen, 1923 müzikali izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Başrollerinde başarılı oyuncular Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar yer alıyor. İzleyicilerini Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar geçen süreçte, tarihe tanıklık edecekleri görkemli bir yolculuğa çıkaran 1923 müzikali prömiyerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirecek. Müzikalin 24 ve 25 Nisan'daki gösterimlerinin biletleri ise satışta.

EUROVISION REKORTMENİ CSO ADA ANKARA'YA GELİYOR

"Amar Pelos Dois" şarkısıyla 2017 senesinde Eurovision Şarkı Yarışması'nı Eurovision tarihindeki en yüksek puanla kazanan Portekizli şarkıcı ve besteci Salvador Sobral, Türkiye'deki ilk konserini vermek üzere 2 Nisan'da CSO ADA ANKARA'ya geliyor. Yıldızı gün geçtikçe yükselen Salvador Sobral, büyüleyici sesiyle Spotify'da dinlenme rekorları kırıyor. CSO ADA ANKARA Pop Serisi kapsamında gerçekleşecek konserde; dünyaca ünlü şarkıcı farklı albümlerinden seçtiği enerjisi yüksek parçalarıyla CSO ADA ANKARA'da Portekiz, İspanya ve Brezilya rüzgârları estirecek. Biletler "biletinial.com" adresi, "SanatCepte" uygulaması ve CSO ADA ANKARA fuaye alanındaki Biletinial gişesi üzerinden temin edilebilir.

İKTİSAT SANATI İZMİR'DE

Küratörlüğünü Nihat Özdal'ın yaptığı, sanatçılar Thomas Geiger, Neda İsmail Atar, Nur Aydın Evrensel, Cemal Şamlı, Hür Efe Antik'in eserleriyle yer aldığı İktisat Sanatı adlı sergi, İzmir'de bulunan Galeri Ayzeradant'ta açıldı. 10 Mayıs'a kadar devam edecek olan sergi, para ve sanat ilişkisini ele alırken bunu beraberindeki sayılar ve arkasındaki şekillerle yapıyor.

NUH'UN GEMİSİNİ ARAMAK ENKA'da

ENKA Sanat'ın Ortak Yapım projesi kapsamında yapımını üstlendiği Nuh'un Gemisini Aramak, babadan kalma eski bir kamyonetle doğdukları kasabaya doğru bir seyahate çıkmak mecburiyetinde kalan iki kardeşin, yolculukları sırasında havalandırdıkları tozlu anıların birer birer ortalığa saçılmasının hikâyesini aktarıyor. Tek perde 65 dakikadan oluşan, yazarlığını Gökhan Erarslan'ın yaptığı oyunun yönetmen koltuğunda ise Ayşe Draz oturuyor. Oyun 3 Nisan Pazartesi Enka Sanat'ta.

RAFADAN TAYFA ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

Çocukların ilgiyle takip ettiği Rafadan Tayfa, bugün ve yarın Ece Türkiye yönetimindeki Park Afyon AVM'de izleyicisiyle bir araya gelecek. Rafadan Tayfa; sahne gösterisi, konserler, dijital oyunlar ve karaoke ile bolca eğlendirecek. 3-12 yaş arasındaki tüm çocukların ücretsiz katılacağı gösterim, 13.00, 15.00 ve 17.00 seanslarında yapılacak.