Bu hafta ne yapsak? 1 Mayıs 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 1 Mayıs 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

ZORLU PSM'DEN ONLİNE ETKİNLİK

Türkiye ve gündeme dair konuları ve farklı ilgi alanlarından ağırladığı sürpriz konuk sanatçıları ile seyirci karşısına çıkan İbrahim Selim'in sevilen programı "İbrahim Selim ile Bu Gece" Pazartesi akşamları Zorlu PSM Online üzerinden izleyicilerle buluşmayı sürdürüyor. İbrahim Selim'in renkli sunumunun yanı sıra her hafta sürpriz bir konuğun katıldığı programda müzikten, stand-up'a, mizahtan güncel konulara; kültürün her alanına dokunan eğlence dolu dakikalar yaşamak için online yerinizi almayı unutmayın. Etkinlik başlangıç saati 21.00.

NOKTALAR ARASINDA KALAN

Yazar Bülent Ersan romanında, Sinan'ın düşünsel ve duygusal hikayesini akıcı bir dilde anlatırken, Sinan'ın yaşadığı, herkese tanıdık gelecek "noktalar"ı rüya ve gerçek kurgusunda ele alıp, okuyucunun kendi noktalarını keyifli bir öykü içerisinde irdelemesini sağlıyor. 12 Eylül 1980 askeri darbesi ve 1988 dünya ekonomik krizi dönemlerinde yaşadıklarından esinlenen yazar Bülent Ersan, "noktalardan kurtulmak istediğinizde, kendi üzerinizde birçok 'sancılı değişimi' gerçekleştirmekten başka çareniz olmadığını göreceksiniz" diyor. Noktalar Arasında Kalan, yaşamınız sırasında verdiğiniz önemli kararlarınızı sorgulatırken, onların eninde sonunda sizi engellemeye, geri döndürmeye, o dönemleri tekrar yaşamaya zorlayacaklarını gösteriyor.

SAHNEPORT BU AY DA DOPDOLU

Pandemiyle birlikte hızla yükselen hibrit model sanat anlayışı ile kurulan Sahneport, mayıs ayında da multi-disipliner sanat dallarını tek bir çatı altında topluyor. Kibarlık Budalası ve Karanlıkta Komedi gibi yerli oyunların yanı sıra Hollanda'nın köklü tiyatro oyunlarından Eleni en Roos (Eleni ve Gül) ve De Mus (Serçe) Türkçe alt yazı seçeneğiyle Sahneport'ta yer alıyor. Yetişkinlere özel etkinliklerle birlikte minik misafirlerini de eğlenceye davet eden Sahneport'ta yine mayıs ayı boyunca çocuklara özel Oyuncak Hikayesi ve Çizmeli Kedi Müzikali sahne alıyor.

FATMA TURGUT, İŞ SANAT'TA

Alternatif rock müziğin güçlü sesi Fatma Turgut, mayıs ayının ilk günü İş Sanat izleyicileriyle buluşacak. Maximum Genç için kaydedilen konserin, İş Sanat YouTube kanalındaki ilk gösterimi bugün saat 20.30'da yapılacak. Sanatçı "Bir Varmış Bir Yokmuş", "Yalnızlık Senfonisi", "Değmesin Ellerimiz", "Dağılmak İstiyorum"un da aralarında bulunduğu sevilen şarkılarından oluşan bir repertuvarla İş Sanat izleyicilerinin ekranlarına konuk olacak. Fatma Turgut konserinin yanı sıra İş Sanat ve Maximum Genç işbirliğinde hayata geçirilen Cem Adrian, Melike Şahin, Son Feci Bisiklet, Can Ozan konserleri de sezon sonuna kadar İş Sanat ve Maximum Genç YouTube kanallarında izlenebilir.

KÜRK MANTOLU MADONNA DİJİTALDE

Sabahattin Ali'nin ölümsüz romanı Kürk Mantolu Madonna, Miraç Eronat'ın uyarlama ve rejisiyle sahneye taşınıyor. Gerçek bir aşkın zarafeti, inceliği yalnızlığın acıtıcı buruk çaresizliği siz seyircilerin tanıklığında, yüreklerde kocaman bir iz bırakacak. Online etkinlik, 6 Mayıs 21:00 - 7 Mayıs 2021 23:59 arasında www.seyretix.com adresinden yayınlanacak.