Bu hafta ne oldu?

BUGÜN / KONSERLER

En sevilen şarkılarıyla Bursa’da

Türk Pop Müziği’nin sevilen seslerinden Tan Taşçı, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Bursa sahnesinde... Şarkıcı, büyük ilgi gören albümünden şarkılarla Bursa'daki sevenleriyle buluşuyor.
Deniz Sipahi Ankara’da
Müzisyen ve oyuncu Deniz Sipahi, bu akşam 22.00’de 6:45 KK Ankara sahnesinde...
Bu sahne kaçmaz!
Harika sahne şovları ve muhteşem sesiyle pop müziğin sevilen ismi Berkay, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Antalya sahnesinde...
Göksel’den müzik ziyafeti 
Kendine özgü yorumuyla en önemli kadın yorumcu ve söz yazarlarından Göksel, bu akşam 22.00’de Dorock XL, Kadıköy sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.  Güçlü ve renkli sahnesiyle Göksel; yeni şarkılarının yanı sıra geçmişten bugüne seslendireceği unutulmaz şarkılardan oluşan benzersiz bir repertuvarla eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak.
Muhteşem bir sahne sizi bekliyor
Ünlü rock grubu Gripin, hayranlarıyla bu akşam 22.30’da Arena Park Hayal Kahvesi, Atakent’te buluşuyor. Hit şarkılarını seslendirecek grup, muhteşem sahne performanslarıyla 
izleyenleri mest edecek.

PAZAR / KONSERLER

Sahneden izleyiciye akan enerji
Gypsy, Balkan ve caz tınılarını harmanlayan Amsterdam Klezmer Band, bu akşam 20.002de CRR Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor. Bu sene 20. yılını kutlayan ve 16 albüme imza atan grup, unutulmaz bir Balkan gecesi yaşatacak. Sahneden izleyicilere akan enerjileriyle Amsterdam Klezmer Band bu akşam sizleri bekliyor.

Müzik Boğaz’dan Gelir
Rock müziğin ülkemizdeki en sevilen isimlerinden Kaan Tangöze, ilk solo akustik çalışması ‘Gölge Etme’yle bu akşam 19.15’te Müzik Boğaz›dan Gelir tekne konserlerinde İstanbul Boğazı›nın muhteşem manzarası eşliğinde dinleyicisiyle buluşuyor.

PAZARTESİ
Konser
Nil sizi bekliyor, Nil’e kulak verin!

Her zaman farklı sahne performanslarıyla hayranlarının karşısına çıkan ve yaptığı sürprizlerle adından hep söz ettirmeyi başaran Nil Karabirahimgil, bu akşam 21.00’de Harbiye’de! 
Unutulmaz şarkılarıyla Özdemir Erdoğan
Unutulmaz şarkılara imza atmış, hayatını müziğe adamış Özdemir Erdoğan, bu akşam 20.30’da Akasya Kültür Sanat, Üsküdar’da müzikseverleri bekliyor.

SALI
Konser-Tiyatro

Cazseverlere duyurulur!
Caz sanatçısı Jehan Barbur, bu akşam 20.30’da Akasya Kültür Sanat, Üsküdar sahnesinde sevenleriyle buluşacak.
Cahide Sonku'nun sarsıcı öyküsü
Tiyatro Keyfi, Cahide Sonku'nun hayat hikâyesini bu akşam 20.30’da Borusan Oto Dolmabahçe Sahne, Şişli'ye taşıyor. Yaşamıyla ve yaptıklarıyla bir döneme damgasını vuran Sonku'nun çalkantılı, sarsıcı öyküsü, Tiyatro Keyfi tarafından müzikal melodram tarzında sahneye koyuluyor.

ÇARŞAMBA
Konser
Enbe Orkestrası bu kez Yonca Lodi’yle

Dünya yıldızlarıyla yurtiçi ve yurtdışında konserler veren Enbe Orkestrası’nın bu haftaki konuk sanatçısı Yonca Lodi… 
Enbe Orkestrası ve Yonca Lodi, bu akşam 20.30’da Akasya Kültür Sanat'ta...
MFÖ konseri için geri sayım başladı
MFÖ’nün muhteşem sahne performansını Adana'da izlemek için geri sayım başladı. MFÖ, bu akşam 21.00’de 
Adana Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu'nda sevenleriyle buluşuyor. Bu konseri kaçırmayın.

PERŞEMBE
Konser
Hayranları için söyleyecek

Candan Erçetin, bu akşam 21.00’de geçmişten günümüze en sevilen şarkılarıyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sizlerle olacak.

CUMA
Konser

Ziynet’le zamanda yolculuk
Ziynet Sali'nin bu akşam 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştireceği ‘Tüm Zamanlarda Kaldım Ben’ konseri sizi 
zamanda nostalji yolculuğuna çıkaracak. 
Elektrikli performanslarıyla Athena 
Türkiye'de punk ve ska akımının en önemli temsilcisi Athena, bu akşam 21.30’da elektrikli performanslarıyla Bomonti-Babylon sahnesinde!

KİTAP

Atını Sürüp Giden Kadın
Lawrence'ın öykü anlatımındaki dehasının örneklerini sunan kitaptaki 13 öykü, 1924-1928 yılları arasında yazıldı. Farklı ülkelerde, farklı ortamlarda, farklı sosyal yapılarda geçen öyküler, insanın dünyanın neresinde olursa olsun yaşadığı hayal kırıklıklarının, öksüzlüklerin, doyumsuzlukların ve aşkların ortak gücünü, şiirsel bir anlatımla dile getiriyor. (Can Yayınları)

Kalabalığın Şiiri
Kalabalığın Şiiri’ndeki yazılar Melih Cevdet Anday’ın hem Garip dönemini hem de Orhan Veli’nin şiirini 
nasıl yorumladığını açığa çıkardığı gibi, bu şiir hareketinin doğuş anında ve sonrasında yaşananların 
‘içeriden’ hikâyesine ulaşmanıza imkân sağlıyor. (Everest Yayınları)

Mekân

Emirgan’da kahvaltının en yeni adresi: HUQQA
3. yaşını Emirgan’ın göz alıcı manzarasında taçlandırmanın mutluluğunu yaşayan HUQQA, seksene yakın kahvaltı çeşidiyle hafta içi ve hafta sonu kahvaltının en gözde adresi olacak. Eşsiz Boğaz manzarasına karşı, günün ilk saatlerinden itibaren konuklarını ağırlayan HUQQA, Geleneksel Türk kahvaltısının yanı sıra dünya lezzetlerini de sunduğu kahvaltı mönüsünde; birbirinden farklı yöresel peynirler, kaşar peyniri, simit ve yumurtanın sahanda enfes sunumu, maşingadan çıkmış köy böreği ve özel haşhaş tarifleri bulunuyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 277 06 66

Şehrin merkezindeki mola yeri: PS Lounge
Bir mekânda aranan tüm öncelikleri kendi tarzında yarattığı konseptiyle birleştiren PS Lounge, 2014 yılından bu yana Etiler’de hizmet vermeye devam ediyor. Oluşturduğu konforlu ve ferah alanıyla ziyaretçilere lezzetli yemekler ve uzun soluklu sohbet imkânı tanıyan PS Lounge, bu anlamda şehrin tam ortasındaki kaçış noktası olarak konumlanıyor. Minimal modernliğin içinde etnik esintiler taşıyan PS Lounge, yeni tatlar keşfetmek, özlediği tatları İstanbul’un merkezinde bulmak isteyen herkesin öncelikli tercihi oluyor. Kahvaltıdan sıcak-soğuk başlangıçlara, kırmızı-beyaz et yemeklerinden deniz mahsullerine geniş bir mönü seçeneği sunan mekân, yerel lezzet trendlerini de yakından takip ediyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 265 10 11

SERGİ

Adım adım sanayi
SALT Galata, 13 Kasım’a kadar ‘Tek ve Çok’ adlı sergiye ev sahipliği yapacak. Eşyanın üretimi ve dolaşımına yönelik, araştırma temelli sergi, Türkiye’de 1955-95 dönemini, adım adım gerçekleştirilen sanayileşme ve uzantısındaki tasfiyenin meydana getirdiği nesneler aracılığıyla ele alıyor. Endüstri ürünlerinin ilk kez geniş bir alıcı kitlesiyle buluştuğu 80’li yıllarda dolaşımda olan nesnelerden derlenen bu seçki, dönemin üretim ortamını bağımsız hikâyelerle inceliyor. Otomotiv, beyaz eşya, mobilya, oyuncak, kırtasiye, hazır giyim, tekstil, gıda, zücaciye ve temizlik endüstrilerinden nesne ve hikâyeleri bir araya getiren sergi, döneme ilişkin bilginin yenilenmesi ve çeşitlenmesini amaçlıyor. Ayrıca, biricik olana yönelik taze bir merakın filizlendiği sanat ve moda ortamından alıntılarla bu yeni dalgalanmanın kültür ekonomisindeki etkilerini örneklendiriyor.

Yapay, sıkışık, dağınık ve asimetrik 
Galeri 5, 16 Kasım 2016 tarihine kadar Kıvılcım Güngörün’ün ‘Gelişi Güzel’ başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği 
yapıyor. Şehrin yapay, sıkışık, geometrik formlarıyla doğanın dağınık, asimetrik ve öngörülemez halinin ikilemi üzerine kurgulanan sergi, sanat tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Analog çekimin anlık ve tesadüfi özelliğinden etkilenen sanatçı, fotoğraf arşivinden bir seçkiyi, toprak, tuval, tente, pleksiglas gibi yapay ve doğal malzemeler aracılığıyla mekâna özel ürettiği yerleştirmelerle yeniden yorumluyor.