Bozcaada'nın caz festivali sekizinci yaşını kutladı

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Bozcaada Caz Festivali, 6-8 Eylül tarihleri arasında biyoçeşitliliğin, sürdürülebilirliğin ve dayanıklılığın da doğal bir modeli olan ''Miselyum'' temasıyla müzikseverlerle buluştu. Festivalde cazın usta isimleri sahnedeki yerlerini alırken; üç gün boyunca gerçekleşen atölye, panel, yürüyüş, tartışma, gösterim, pop-up konser, tadım gibi 30'u aşkın etkinlikle de katılımcılar keyifli bir festival süreci geçirdi.

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) katkılarıyla, 3dots ve allaturca tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Bozcaada Caz Festivali sona erdi. Volkswagen'in de katkılarıyla düzenlenen festival, bu sene "Miselyum" temasını odağına alarak, katılımcılarını birlikte büyümenin, dönüşmenin ve yaratmanın gücünü keşfe çıkaran program seçkisi ve ada iklimine eşlik eden caz melodileriyle üç gün boyunca hafızalarda yer edecek bir Bozcaada deneyimi sundu. Dünyanın farklı köşelerinden ve farklı kültürlerden müzisyenler, üç gün boyunca Bozcaada Caz Festivali sahnesinde katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı. 2018 yılından bu yana festival destekçileri arasında yer alan Volkswagen, bu yıl da ikonik modeli Golf'ün yenilenen versiyonu ile festivaldeki yer aldı. Bozcaada'nın büyülü atmosferinde festivali deneyimleyen katılımcılar, Volkswagen'in dünyanın en çok tercih edilen hatchback modeli olan Golf'ü daha yakından tanıma fırsatı buldular.

KÜLTÜR VE MERAKIN İÇ İÇE GEÇTİĞİ DENEYİMLERLE...

Bu yıl, Akşam Cumartesi olarak bizim de yerinde takip ettiğimiz Bozcaada Caz Festivali'nin programının ana temasını Miselyum oluşturdu. Mantarların ana yapısal elemanlarından biri olan, ince ve ipliksi ağlardan oluşan miselyum, toprak altında kilometrelerce uzanan yaşamsal ağlardan meydana geliyor. Bu ağlar, ekosistemler için hayati önemi olan besinleri ve bilgileri taşıyor ve birbirleriyle ve çevreleriyle sürekli iletişim ve etkileşim içindeler... Bu tema, aslında yıllardır Bozcaada Caz Festivali'nde doğa, kültür ve merakın iç içe geçtiği deneyimlerle vurgulanıyor. Festival, kurulduğu yıldan bu yana farklı disiplinlerden sanatçıları ve düşünürleri bir araya getirerek çeşitlilikler arasındaki etkileşimi desteklemeye devam ediyor.

ADALILAR VE CAZIN DİYALOĞU DAHA DA GELİŞTİ

Ada halkının ilgisinin bir an olsun eksilmediği üç gün süren festival boyunca katılımcılar aynı zamanda denizin de keyfini çıkardı. Ayrıca Bozcaadalılarla kurulan ilişkinin giderek güçlendiğinin her bir etkinlikte daha çok hissedildiği festival boyunca, birlikte büyümenin, dönüşmenin ve yaratmanın gücü bu sene ada sakinlerinin yoğun ilgisiyle daha da bir anlam kazandı. Adayla ve adalılarla her sene olduğu gibi bu sene de hem diyaloglarını geliştiren hem de bağlarını güçlendiren Bozcaada Caz Festivali'nin 2025 edisyonu için çalışmalar şimdiden başladı. 9. Bozcaada Caz Festivali'nin tarihleri ve diğer tüm detaylar önümüzdeki haftalarda festival severlerle paylaşılacak.

ÇEVREYE SAYGI GELENEĞİ BOZULMADI

Bozcaada Caz Festivali, düzenlendiği ilk günden bu yana adanın doğal güzelliklerine ve kültürel dokusuna zarar vermeden, sürdürülebilir bir etki yaratma hedefiyle gerçekleştiriliyor. Bu yıl da çevreye duyarlı uygulamalar ön plandaydı ve Volkswagen, her yıl olduğu gibi bu yıl da sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla festivale anlamlı bir katkıda bulundu. Festivalde tüm etkinlikler, çevresel atıkların en aza indirilmesi gözetilerek planlandı. Bu kapsamda Volkswagen, tek kullanımlık plastik atıklarını azaltmak amacıyla tüm katılımcılara fonksiyonel ve sağlıklı su kutuları dağıttı. Katılımcılar, festival alanında bulunan su sebillerinden bu kutularla su ihtiyaçlarını karşıladı ve böylece yüzlerce pet şişe atığının önüne geçildi. Volkswagen, sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığıyla çevre dostu bir geleceğe katkıda bulunmaya devam ediyor.