Borusan Sanat'ta müzik dolu yeni sezon başlıyor

Hazırladığı zengin konser programlarıyla Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ve Borusan Quartet, yeni sezona ‘merhaba' diyor. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel olarak verdiği eser siparişinin yanı sıra, ilk seslendirilişler ve dopdolu bir konser programıyla, yıldız solist ve konuk şefleri müzikseverlerle buluşturuyor.

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

Borusan Sanat, BİFO ve Borusan Quartet ile dolu dolu bir sezona başlamanın heyecanını yaşıyor. Dünya çapında ayakta alkışlanan konuk sanatçıların ağırlanacağı konserlerin yanı sıra, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel konserler de izleyiciyle buluşacak. Yeni sezonda Borusan Sanat, senfonik müziği çocukların hayal dünyasına taşıyan BİFO JUNIOR konseri ile dopdolu bir konser programı hazırladı.

100. YILIMIZA ÖZEL KONSERLER

Borusan Sanat, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı onuruna, Türk bestecilerin çalışmalarını desteklemek ve Türk müzik kütüphanesine katkıda bulunmak misyonuyla üç Türk besteciye eser siparişi verdi. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 12 Ekim'de gerçekleşecek konserde, Fazıl Say'ın 100. yıl için bestelediği 6. Senfonisini seslendirilecek. 9 Mayıs konserinde Zeynep Gedizlioğlu'na sipariş edilen yeni eserinin dünya prömiyeri gerçekleşecek. 23 Ekim'de ise Cem Oslu'ya sipariş edilen yeni eserinin dünya prömiyeri Borusan Quartet ile izleyicilerle buluşacak. 100. yıl kutlamaları çerçevesinde, 2 Kasım'da Borusan Holding'in ev sahipliğinde, BİFO'nun onursal şefi Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, Cumhuriyet'in ilk kuşak bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'nu seslendirilecek.

KALPLERE DOKUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

BİFO'yu konuk şef olarak yönettiği konserlerle dinleyicilerin büyük beğenisini toplayan Carlo Tenan, 2023/24 sezonu itibarıyla BİFO'nun sanat yönetmeni oldu. Senfonik müzik, opera ve bale yorumları ile derin bir çağdaş müzik kavrayışına sahip Tenan, günümüzün en parlak şeflerinden biri. Tenan, Del Maggio Musicale Fiorentino, Roma Ulusal Santa Cecilia Akademisi, Tokyo Filarmoni Orkestrası, Konzerthaus Berlin, Bologna, Venedik'te La Fenice, Palermo'da Massimo gibi tiyatro orkestraları, Verdi di Milano, Slovenya Filarmoni, Inssbruck, Linz Bruckner Orkestrası gibi en prestijli uluslararası orkestraları yönetti. Uluslararası üne sahip Ludovico Einaudi ile de çalıştı. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın yeni sanat yönetmeni olmanın heyecanını paylaşan Carlo Tenan yaptığı açıklamada; "Müzikte yeni ufuklar keşfetmeye, yaratıcılığımızın sınırlarını zorlamaya ve performanslarımızla kalplere dokunmaya devam edeceğiz. Hep birlikte Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Sanat'ın dünya sahnesinde daha da parlamasını sağlayacağız. Bize her fırsatta destek veren izleyicilerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Tutkumuzu besleyen; onların varlığı, alkışları ve müziğe olan sevgileri. Müziğin bu heyecan verici yolculuğuna hep birlikte çıkacağız ve size söz veriyorum, güzel günler bizi bekliyor" dedi.

Açılış konserini 12 Ekim Perşembe günü saat 20.00'de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde gerçekleştirecek olan BİFO, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın Borusan Sanat'ın siparişi üzerine bestelediği 6. Senfonisi "100 Yaşında Bir Çocuk" ile dünya konser salonlarında ilk kez, bu sezonun ilk konserinde izleyicileriyle buluşacak. Can Okan yönetimindeki bu özel konserde Fazıl Say, Mozart'ın 21. Piyano Konçertosu'nu seslendirecek. Tüm programa www.borusansanat.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

BORUSAN MÜZİK EVİ'NDE KİMLER VAR?

Borusan Müzik Evi ise müzikte yeniyi sahneye taşıyan topluluklar ve etkileyici müzik performanslarıyla sezon boyunca izleyicilerini ağırlayacak. 2023/24 sezonunda tam 15 konserle, çağdaş, yeni müzik, doğaçlama ve avangart caz gibi farklı müzik türlerinden bir seçki sunacak. Borusan Müzik Evi'nin Ekim ayında duyurulacak yeni sezonunda, yerli ve yabancı birbirinden farklı proje ve sanatçılar, müzikseverler ile buluşacak. Programın şimdilik öne çıkan isimleri, Viyana müzik kültürüne özgü yüksek teknik düzey ve ses kalitesini temsil eden, 21. yüzyılın çağdaş yaratımlarını desteklemek amacıyla kurulan ensemble XXI. jahrhundert ve Kod Müzik iş birliğiyle hayata geçirilen Nova Muzak'ın 36. serisinde Borusan Müzik Evi'ne konuk olacak, Avustralya'nın en kült gruplarından The Necks.