Böğürtlen coşkusu

TÜREV ULUDAĞ

turevuludag@hotmail.com

Reçelli İngiliz tostu

“İngiltere’de iyi yemek yemek istiyorsanız günde üç kez kahvaltı etmeniz gerekir.” (Somerset Maugham)

İngiltere’de; yemek kültüründe kahvaltı ve akşam yemeği en önemli öğünlerdir.

İsminin havalı olduğuna bakmayın. Bizim yumurtalı ekmekle hazırlanan bir nevi tost.Yumurtaları çırpın. Sütü ve tuzu ekleyin.Yağı eritin. Çırptığınız yumurtalara ekmeklerin tek tarafını batırın. Sonra tek tarafını tavada pişirin. Ekmeklerin tek tarafı yumurtalı ekmek pişirir gibi tavada pişirirken, içerisine önce hardal, sonra jambon, kaşar olarak kat kat yerleştirin. Diğer tost ekmeği ile kapatın. İçerisindeki kaşar eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Kaşar yerine cheddar peyniri de kullabilirsiniz. Hazırladığımız tostu tabağa alın ve üzerine böğürtlen reçeli koyun.

2 dilim tost ekmeği

2 yumurta 

30 ml süt

4 dilim jambon

50 gr taze kaşar

30 ml Ayçiçek yağı

40 gr böğürtlen reçeli

1 yemek kaşığı hardal

Tuz

Muffin :

125 ml süt

1 yemek kaşığı toz şeker 

30 gr tereyağı

125 ml su

400 gr un

3 gr yaş maya

İngiliz muffin, Anadolu’ nun vazgeçilmezi keteye çok benziyor.Sütü bir tencereye yerleştirin. Ocağın altını yazın ve sütü kaynatmaya başlayın. Kısık ateşte şekeri ekleyin ve eritin. Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyin ve birlikte karıştırın. Karışımı orta derinlikte bir kaba alın. Mayayı ekleyin. Üzerine unu eleyerek ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Hamur ekmek kıvamına gelinceye kadar yoğurun.Hamuru yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tavada kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. İki tarafınıda pişirdiğiniz İngiliz muffunler hazır.