Bir kahve molası

ARZU AKYOL
arzu.akyol@aksam.com.tr

Madem şairin dediği gibi ‘bir kahve molasıdır sonbahar’ o zaman İstanbul’un en iyi kahvecilerini bilmenin zamanı da gelmiş demektir. Tabii arabanızın arkasına attığınız iskemleye oturup güzel bir sonbahar manzarasına karşı termosunuzdan da içebilirsiniz ama siz yine de kahvenin keyfini en iyi çıkarabileceğiniz bu mekânlara bir göz atın.

‘Kırk yıl hatırı vardır’ ve ‘Kahve bahane sohbet şahanedir’. Hem işe güce hem de hayata mola verdiğimiz o tatlı anlarda ‘yorgunluk kahvesi’dir. Bir sosyalleşme aracıdır. Bazen keyifli muhabbetlere eşlik eden bir yudum kahkaha bazen de kederli sohbetlerde akıtılan bir damla gözyaşı olur. Sırdaştır. Hele bir de mevsim sonbaharsa, dışarıda yağmur, içeride tatlı bir melodi eşlik ediyorsa keyfinize, tadından yenmez, pardon içilmez… O zaman gelin birlikte bu keyfi en güzel yaşayacağınız kahvecilere gidelim…

Manuel Deli & Coffee-Cihangir

Cihangir Caddesi'nde, katlı otoparkı geçtikten sonra solunuzda kalıyor. Turkuaz ve sarı renkli duvarları ve önünde uzunca sarı bir bankıyla albenisi olan bir mekân. Güzel çekme kahvesi, uygun fiyatları ve hoş sohbet baristalarıyla mutlu olacağınız bir mekân. Dükkânda farklı vintage tasarım bisikletler görebilirsiniz. Yurtiçi veya yurtdışından toplandıktan sonra aksesuarları yenilenerek harika bir görünüme sahip olan bu bisikletlere, satılmaları için Manuel ev sahipliği yapıyor. 

Montag Coffee Roasters-Kadıköy    

Kadıköy Çarşı'da kilisenin hemen karşısındaki apartmanın birinci katında. Küçük ama çok şirin ve samimi bir mekân. Kahve çekirdeklerini kendilerinin kavuruyorlar ve bu da ayrı bir lezzet katıyor. Filtre kahve çeşitleri, latte, americano, cappuccino ne ararsak var. Cheesecake, havuçlu kek gibi tatlıları bulmanız da mümkün. Kahve keyfinize hafif bir müzik eşlik ediyor. Güzel bir balkonu var. Sıkılmadan saatlerce vakit geçirebilirsiniz. 

It's Ok- Cihangir 

Cihangir Akarsu sokakta. Mekanın adı gibi burada gerçekten her şey tamam… Ahşap ağırlıklı dekorasyonu ve deri koltuklarıyla son derece rahat. Cihangir havası solumak isterseniz dışarıda da oturabilirsiniz. Fondaki hafif müzik eşliğinde kahvenizi yudumlayarak kitabınızı okuyabilir ve sonbaharın keyfini çıkarabilirsiniz. It’s OK, tatlıları ve sandviçleriyle de oldukça iddialı. Vegan cookielerden tiramisuya geniş bir yelpazeye sahip olan bu mekânda her şey günlük yapılıyor. Ananas soslu havuçlu cheesecake ve yanında buranın spesiyal kahvelerinden biri olan ‘death wish’i mutlaka deneyin.

Coffee Department-Balat

Balat’ta Kürkçüçeşmesi Sokak’ta, Vodina Caddesi’nde dümdüz ilerlediğimizde solda. Dışarıda  oturabileceğiniz iki oturma alanı var. Mekânın iç kısmının tasarımı da çok sıcak. Tahta masalar, kahvelerin yapıldığı tezgâh çok sevimli. Yerler karo, duvarda altında ‘we are not hippies, we are happies’ yazılı bir illüstrasyon var. Atmosfer güzel, kahveler daha güzel. Espresso, macchiato, americano, latte gibi kahve çeşitlerinin yanı sıra demleme filtre kahve çeşitleri de bulunuyor.

Gravité Cofee- Nişantaşı 
Teşvikiye’de, Amerikan Hastanesi’nin yakınlarında… Sade bir tasarıma sahip mekân ferah ve ara sokak sakinliğine sahip.  Kahvelerini farklı ve iyi kavuruculardan temin ediyorlar. Sütlü kahveleri tercih ediyorsanız cortado veya bir piccolo latte deneyin. Kahvesini sert ve sade sevenlerdenseniz Kalita Wave usulü bir Etiyopya Borboya kahvesi size göre. Genellikle atıştırmalıklardan oluşan yiyecek mönüsü de var.

Mahalo Coffee Shop-Karaköy
Karaköy’ün kargaşasından uzak, sakin ve sessiz bir köşede, Tünel tramvay durağının hemen yakınlarında, Salt Galata’nın alt paralelinde Mahalo. Rengârenk dekorasyonuyla keyifli bir kahve durağı. Uyurken görebileceğiniz sevimli kediler de Mahalo’nun dekoru gibi adeta. Taze kahvelerinin yanında çeşitli çayların da bulunduğu mekanda tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar da var. Filtre kahve ve espresso konusunda çok başarılılar.