Best Of Emel

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımın mekânında Emel Müftüoğlu’yla tanıştım.

CEM AYDINLI

Emel Hanım kariyerinin albümünü çıkarmaya hazırlanıyor. Best Of Emel’in son hazırlıkları bitmek üzere. Albümün aranjeleri büyük üstat Ozan 

Çolakoğlu ve Murat Yeter’e ait. Murat çok eski ama bir o kadar da işinin sahibi bir aranjördür; Emel’le çok eskilere dayanan bir iş ilişkileri var. Albüm bitti;  son hazırlıklar tamamlanıyor. Yine harika bir albüm geliyor, dinlerken hem nostalji hem de ufak bir hüzün yaşayabilirsiniz.

Bir gün belki...

Bir iş için Muğla’ya gittim. Açıkçası giderken pek bir isteksizdim. "Ne işim var burada" hallerindeydim yani. Bizi bir mekâna götürdüler. 2011 yılında açılmış Muğla Köyceğiz’in en ünlü restoranıymış. Tuana Restoran… İnanılmaz bir misafir ağırlama anlayışları var. Başlangıçta sunulan peynir, zeytin, tereyağı ve ekmek nasıl organik nasıl lezzet anlatamam. Ara sıcakları ise bir sahil restoranına göre çok iddialı. Kalamar,  bademli karides, okyanus lokumu ara sıcaklarıymış. Düşünsenize yediğiniz her şey organik. Ne büyük keyif… "Ana yemeklerde neler var, neler yok?" diye sorarsanız. Labne peynirli tavuk, dana bonfile ve yılan balığı ana yemekler olarak bize sunuldu. Mavi yengeç en çok istenilenlerdenmiş. Ertesi gün kahvaltıda ise milföy hamurunun içinde kızarmış bir dilim hellim peynirli börek,  hâlâ aklımızda hayalimizde. Açık büfe organik kahvaltı güne başlamak için çok ideal. Benim finallerim tatlılara gelince. 90 yaşında ki efsane kadın Dudu Hanım yapıyormuş aşureleri,  gerisini siz düşünün. Eğer bu şehri terk etmek istersem bir gün belki Muğla’da olur içimdekileri hayata yazarım.