Barbaroslar yola çıktı

Bir süredir merakla beklenen yeni dönem dizisi 'Barbaros'un çekimlerine başlandığına dair haberler artık daha sık düşmeye başladı önümüze. Dizide Payitaht Abdulhamid dizisinin Tahsin Paşası sevilen oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu da sürpriz bir rolle seyirci karşısına çıkacak.

GÜLCAN TEZCAN / gulcantezcann@gmail.com

Osmanlı tarihindeki deniz zaferlerine adını altın harflerle yazdırıp Akdeniz'in Türk gölü olarak anılmasına vesile olan Barbaros Hayrettin Paşa'yı konu alan dizinin ekrana geliş dönemi de hayli manidar. Barbaroslar, kendi tarihinden bîhaber olup Osmanlı coğrafyasının pek çok noktası gibi Akdeniz için de 'Burada ne işimiz var?' sorusunu soran içimizdeki İrlandalıların en basit düzeyde bu soruya cevap bulacağı bir dizi olur umarım. Heyecanla beklenen dizide, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'ın Barbaros Hayrettin Paşa'yı canlandıracağı dizide Ulaş Tuna Aslantepe, Yetkin Dikinciler gibi isimler de rol alacak. Dizinin oyuncu kadrosunda Payitaht Abdulhamid dizisinin Tahsin Paşası sevilen oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu da sürpriz bir rolle seyirci karşısına çıkacak. Yedi Güzel Adam, Sevda Kuşun Kanadı'nda gibi dizilerde canlandırdığı karakterlerle seyircilerin gönlünde yer eden Yenişehirlioğlu, Barbaros Hayrettin Paşa dizisinde de güçlü bir karakterle ekran yolculuğuna devam edecek.

TRT'nin son yıllarda birbiri ardına ekrana getirdiği tarihi diziler hem yurtiçi hem de yurtdışında milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izleniyor. Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamid gibi dizilerin dünyanın dört bir yanında hayran kitlesi oluşurken, bu diziler sayesinde Türk tarihine ve Türkiye'ye olan ilgi de arttı. Hollywood'un dayattığı 'kahraman' imgesinden bıkıp, usanan seyirciler için Türk tarihindeki kahramanların hayatlarını, varolma mücadelelerini izlemek ilaç gibi geldi.

Diriliş Ertuğrul'un Türkiye'deki ekran macerası bitse de Balkanlardan, Türk dünyasına, Güney Amerika'dan Ortadoğu'ya çok geniş bir coğrafyada izlenmeye devam ediyor. Payitaht Abdülhamid dizisi de bu yıl 5. sezonu ile final görecek bir yapım. TRT1'de bu sezon yayınlanmaya başlanan Uyanış: Büyük Selçuklu da şimdiden ciddi bir hayran kitlesine ulaştı.

Hikâyesi kadar oyunculukları, sanat yönetimi ile de dikkat çeken tüm bu yapımlar bildik yerli dizi ezberleri ve klişeleri etrafında dönüp durmadığı için de seyircinin ilgisini çekiyor.

Payitaht Abdülhamid'in bitişine üzülenlere iyi haber ise sosyal medyadan geldi. Bir süredir merakla beklenen yeni dönem dizisi 'Barbaros'un çekimlerine başlandığına dair haberler artık daha sık düşmeye başladı önümüze. Hazırlanan dev plato da görsel açıdan beklentiyi yükseltiyor.

BARBAROSLAR İÇİN MANİDAR ZAMANLAMA

Osmanlı tarihindeki deniz zaferlerine adını altın harflerle yazdırıp Akdeniz'in Türk gölü olarak anılmasına vesile olan Barbaros Hayrettin Paşa'yı konu alan dizinin ekrana geliş dönemi de hayli manidar. Barbaroslar, kendi tarihinden bîhaber olup Osmanlı coğrafyasının pek çok noktası gibi Akdeniz için de 'Burada ne işimiz var?' sorusunu soran içimizdeki İrlandalıların en basit düzeyde bu soruya cevap bulacağı bir dizi olur umarım.

Heyecanla beklenen dizide, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'ın Barbaros Hayrettin Paşa'yı canlandıracağı dizide Ulaş Tuna Aslantepe, Yetkin Dikinciler gibi isimler de rol alacak. Dizinin oyuncu kadrosunda Payitaht Abdulhamid dizisinin Tahsin Paşası sevilen oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu da sürpriz bir rolle seyirci karşısına çıkacak. Yedi Güzel Adam, Sevda Kuşun Kanadı'nda gibi dizilerde canlandırdığı karakterlerle seyircilerin gönlünde yer eden Yenişehirlioğlu, Barbaros Hayrettin Paşa dizisinde de güçlü bir karakterle ekran yolculuğuna devam edecek.