Avuçlardan gelen şifa: Reiki

Evrensel yaşam enerjisi anlamına gelen Reiki, sonsuz kaynaktan gelen şifayı ellerle dağıtma yöntemi. Kökeni 1900'lü yıllara dayanan ve yurt dışında destekleyici tedavi olarak birçok alanda Reiki'nin kullanıldığını belirten Lily Lale Yılmaz, “Her türlü hastalıkta Reiki uygulanabilir. Baş ağrısından kanser gibi ağır hastalıklara kadar kullanılıyor ve muhteşem sonuçlar alıyoruz.” diyor.

MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Evrensel yaşam enerjisine inanır mısınız? Tüm canlıların sahip oldukları bir yaşam enerjisi vardır. Yaşam enerjisi düşük olan insanlar daha kolay ve daha sık hasta olurken yaşam enerjisi yüksek olanların ise daha dayanıklı olduğu söylenir. Yaşam enerjinizi yükseltmek ise sizin elinizde. Nasıl mı? Ülkemizde çok yaygın olmayan ancak yurt dışında destekleyici bir tedavi olarak kullanılan Reiki, kişinin yaşam enerjisini arttırıcı bir teknik.

TIBBI REDDETMEZ, DESTEK OLUR

Evrensel yaşam gücü enerjisi anlamına gelen Japonca’daki “rei” ve “ki” sözcüklerinden oluşan bu tekniğin temelleri 1900’lü yıllara dayanıyor. Mikao Usui tarafından çok eski olan şifa yönteminin araştırılmasıyla ortaya çıkan bu yöntem, kişinin yaşam enerjisini arttırıcı bir teknik. Dünyada birçok hastane Reiki uygulamasını bütünleyici bir yöntem olarak kabul ediyor. Reiki, tıbbı reddetmiyor aksine tıbbi tedaviye destek oluyor. Reiki alanında Amerika’da eğitim gören Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz ile bu tekniğin işlevini ve nasıl yapıldığını konuştuk.

HER ALANDA KULLANILABİLİR

Reiki’nin eller aracılığı ile uygulanan bir teknik olduğunu dile getiren Yılmaz, “Reiki, öğrenilen sonsuz kaynaktan gelen şifayı ellerimizle dağıtma yöntemidir. Sonsuz kaynaktan bizim kullanmamızı bekleyen yaşam enerjisini bedenine alan Reiki uygulayıcısı, avuçlarından ihtiyacı olan kişiye/ duruma/ hayvan dostlarımıza / eşyalara verir. Adından da anlaşılacağı gibi bu yöntemi yaşama dair her konuda kullanabiliriz. Ben trafiğin açılmasında bile kullanıyorum. Çok işe yarıyor.” diyor ve ekliyor: “Her türlü rahatsızlığınızda da kullanabilirsiniz. Baş ağrısından tutun da kanser gibi ağır hastalıklara kadar kullanıyoruz ve muhteşem sonuçlar alıyoruz. Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz, hastalarına ameliyat öncesi ve sonrası Reiki uygulatıyor ve yüzde 85 oranında hızlı iyileştiklerini söylüyor.”

YAYGIN OLARAK KULLANILIYOR

Reiki metodunu arzu eden herkesin öğrenip uygulayabileceğinden bahseden Yılmaz, Reiki öğretmeninin gerçek olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor: “En küçük Reikici 2,5 yaşında. Reiki eğitimi zahmetli değildir. Önce felsefesi öğretilir. Tarihçesi ve elbette ki en önemli konu etik öğretilir. Ben Reiki 1 ve 2 diye ayırmadan peş peşe öğretiyorum. Çok başarılı Reikiciler yetişti. Bana da aynı şekilde öğretilmişti. Son olarak da ‘uyumlanma’ yapılıyor. Yani sonsuz kaynağa bağlanıyorsunuz. Bu aşama gerçekten çok ilahi.” şeklinde konuşan, Reiki’nin dünyada yaygın olarak kullanıldığını belirtiyor.

Evrensel yaşam gücü enerjisi anlamına gelen Japonca’daki “rei” ve “ki” sözcüklerinden oluşan bu tekniğin temelleri 1900’lü yıllara dayanıyor.

ÖMÜR BOYU SÜRECEK BİR DEĞİŞİM 

Reiki’nin destekleyici bir tedavi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Kemoterapi alan bir kanser hastasına yaptığımızda, oldukça ağır bir ilaç olan kemoterapinin yan etkileri gözlenmez ya da çok hafif atlatılır. Tümörlerin hızla küçüldüğü çok sık deneyimlediğimiz bir durumdur. Yurt dışında çalışma yapma fırsatı bulmuş doktorlarımız Reiki’yi yakından tanıyor ve destekliyor.” şeklinde konuşuyor.