Avrupa'nın en büyük moda fuarı İzmir'de

İzmir'den dünya modasına yön veren IF Wedding Fashion İzmir, görkemli bir başlangıçla kapılarını açtı. 12. Gelinlik Tasarım Yarışması Final Defilesi ile başlayan fuar, onlarca marka ve defileye ev sahipliği yaptı.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Avrupa'nın en büyük moda fuarı IF Wedding Fashion İzmir – 15. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, iki yıl süren hasretin ardından büyüleyici bir başlangıçla ziyaretçilerine 'merhaba' dedi. Bu özel organizasyona ben de ikinci gününden itibaren dahil oldum.

Çağla Şıkel, Tülin Şahin, Wilma Elles, Şevval Şahin, Özge Ulusoy, Demet Şener, Deniz Pulaş, Ece Gürsel, Gizem Özdilli, Sema Şimşek gibi ünlü modeller IF Wedding podyumlarında boy gösterdi. Bine yakın ürünün sergilendiği defilelerin sahne arkasında 250 kişilik dev bir ekip yer aldı. İki aya yakın süren hazırlıkların, IF Wedding Fashion İzmir podyumlarında devasa bir moda şovuna dönüşmesini bire bir izlemek ülkem adına gurur verdi.

Üretim yapan firmaları perakendeci, toptancı ve zincir mağazalar ile buluşturan IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, üretim ve ihracata büyük katkı sağlıyor. Türkiye'nin gelinlik üretiminin yüzde 70'lik gibi büyük bir kısmını karşılayan İzmir, başta Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere dünya geneline ihracat gerçekleştiriyor. 100'ün üzerinde ülkeden ziyaretçi ağırlayan fuarda, toplamda 195 katılımcı ürünlerini sergiledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir her yönü ile benden tam not aldı.

12. GELİNLİK TASARIM YARIŞMASI

Tasarım kenti İzmir'in modaya yön veren fuarının açılışı, 12. Gelinlik Tasarım Yarışması Final Defilesi ile başladı. İtiraf etmem gerekirse beni en heyecanlandıran da genç yeteneklerin ilk büyük tasarım sınavlarını verdikleri bu yarışma. Profesyonel hayatlarında ilk kez tasarımları podyuma çıkan 15 finalistin heyecanına ortak olmak ve onların kariyerlerinde nasıl ilerlediklerini takip etmek beni çok mutlu ediyor. Birbirinden farklı ve kreatif tasarımların kendine yer bulduğu defile, gelecekte gelinlik modellerinin özgün ruhlara sahip genç tasarımcılar tarafından nasıl şekilleneceğine dair mesajını verdi. Uyanış teması ile düzenlenen yarışmada birinciliği İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Nurdan Ahsen Fıçıcı, ikinciliği Giresun Üniversitesi'nden Hasancan Meşelik, üçüncülüğü İzmir Ekonomi Üniversitesi'den Gözde Ağca aldı. Tüm finalistlerin tasarımlarını hayata geçiren İzmir Moda Tasarımcıları Derneği üyelerini ve başkan Esin Özyiğit'i gönülden tebrik ederim. Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Hayati Ertuğrul'a özel daveti için tekrar çok teşekkür ederim.

ZEHRA ZAYREK DEFİLESİ

IF Wedding Fashion İzmir üçüncü gününde, 11. Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Zehra Zayrek Performans Defilesi'ni izlemek beni duygulandırdı. Çünkü Zehra'nın seçildiği yıl ben de jüride görev almıştım. İlk solo defilesi için oldukça başarılı buldum kendisini ve tabi ki geliştireceği uçsuz bucaksız bir tasarım serüveni içerisinde daha çok yol alacağına eminim.

"KOLEKSİYONUM ZAMANSIZLIĞI KENDİ İÇİNDE YAŞADI"

Maskulen tarza feminen ve elegant dokunuşlar yapan genç tasarımcı, sektör profesyonellerinden tam not aldı. Siyah, beyaz ve pastel renklerden oluşan 20 parçalık özel koleksiyon; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği ve Prenses Tekstil desteğiyle hayata geçirildi. "Gattara" isimli koleksiyonuna "lady" hikâyesinden yola çıktığını dile getiren Zehra Zayrek, modasının hiçbir zaman geçmediği, dolaplardan eksik olmayacak parçalar üretmek amacıyla yola çıktığını ifade etti.