Atlas 1948'de şubat programı

Atlas 1948'de; özel film seçkileri, vizyon filmleri, film okumaları ve tiyatrolarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Atlas 1948'de; özel film seçkileri, vizyon filmleri, film okumaları ve tiyatrolarıyla yine dopdolu bir ay ziyaretçilerini bekliyor. Özel film seçkilerinde; İlker Çatak'ın En İyi Uluslararası Film dalında Almanya adına Oscar'da yarışacak filmi Öğretmenler Odası (Das Lehrerzimmer), 3 dalda Altın Küre adayı Ben Tonya (I, Tonya), Gomorra, Dogman ve Pinocchio filmlerinin yönetmeni Matteo Garrone'ye Venedik'te En İyi Yönetmen dâhil 12 ödül kazandıran yeni filmi Io Capitano (Kaptan Benim), savaş sırasında Alman Auschwitz kampının yanında yaşayan bir Alman ailenin günlük yaşamına odaklanan İlgi Alanı (The Zone Of Interest) ve yıllarca hapis tutulan bir adamın serbest bırakılmasının ardından intikam arayışını anlatan Old Boy yer alıyor.

2012 Altın Palmiye ödüllü Aşk (Amour), ünlü yönetmen Krzysztof Kieslowski'nin kült filmi Aşk Üzerine Kısa Bir Film (A Short Film About Love) ve romantik komedi filmi Bridget Jones'un Günlüğü (Bridget Jones's Diary) Atlas 1948'de 14 Şubat Sevgililer Günü için üç gün boyunca romantizm yaşatacak.

MİNİKLERE ÖZEL ATÖLYELER

İstanbul Sinema Müzesi, şubat ayı boyunca çocuklara yönelik atölye çalışmalarına da tüm hızıyla devam ediyor. 10 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek olan Bırakılan İz; Çocuklara yönelik özel rehberli tur sonrası, müzenin ve müze koleksiyonun katılımcıların zihninde oluşturduğu çağrışımları resmetmesine yönelik yapılan bir atölye çalışması. 11 Şubat Pazar günü Kostüm Dünyası ve Yaratım Atölyesi'nde, çocuk katılımcılar film karakterlerinden esinlenerek maske veya kostüm tasarlayacak. 17 Şubat Cumartesi günü Hareketli Görüntünün Keşfi'nde çocuklar, geçmiş yıllarda optik oyuncak olarak kullanılan ve sinemanın doğuşuna katkıda bulunmuş Zoetrop adlı optik aletin yapım sürecini deneyimleyecek. 18 Şubat Pazar günü ise Gulyabani ile Renkli Dünyalara Yolculuk atölyesinde minik katılımcılar, rehber eşliğinde dijital katta bulunan Gulyabani heykelini resmederek, çeşitli materyallerin kullanımına yönelik becerilerini geliştirecekler.

FİLM OKUMALARI

Birbirinden etkileyici film okumaları da Atlas 1948'in Şubat ayı programında yer alıyor. Kemal Akçay ile Film Okuması: "Bir Film Nasıl Okunur" 17 Şubat saat 15.00'te, Mehmet Sindel ile Film Okuması: "Roma" ise 11 Şubat saat 14.00'te katılımcılarını bekliyor.

ŞAKŞAKÇILAR

Atlas 1948 birbirinden özel tiyatrolara da ev sahipliği yapıyor. Fransız yazar Fred Radix'nin kaleme aldığı, Çağlar Çorumlu'nun yönetip, başrolünde olduğu "Şakşakçılar", Atlas 1948'de 22 Şubat saat 20.00'de sahnelenecek. Oyunda; Paris tiyatrolarının, seyirci arasına karışarak doğru zamanda alkışlatmakla görevli şakşakçılar sayesinde başarı kazandığı yıllar anlatılıyor.