Astrolog Olgu Ilgın, Survivor’ın astrolojik haritasını çıkardı. Survivor’ın galibi kim olacak?

SİBEL ATEŞ YENGİN
sibel.ates@aksam.com.tr

Bir yarışma düşünün, tam 11 yıldır bıkmadan usanmadan izlensin ve Türkiye onu çok sevsin. Yayınlanacağı gün tüm arkadaş görüşmeleri iptal edilsin, telefonlar sessize alınsın. Hatta öyle ki desteklediğiniz yarışmacılar yüzünden sevdiklerinizle kavga edin. Tabii ki Survivor 2016’dan söz ediyoruz... Kimi gönüllülerden yana kimi ünlülerden. Birileri ‘Semihçi’ birileri ‘Avatar Atakancı’. “Herkes beni kıskanıyor kızımmm” diyen Nagehan’ın da seveni bol, kavgayı sevmeyen Yunus Günçe’nin de. İşte son düzlüğe giren Survivor’da nefes kesen mücadeleler hız kesmeden devam ederken biz de Survivor’ın, Acun Ilıcalı’nın ve her biri fenomen olmaya aday yarışmacıların astrolojik haritalarını merak ettik. Tarot ve numeroloji uzmanı Astrolog Olgu Ilgın’la Survivor’ın astro haritasını çıkardık. 

SURVİVOR’IN BURCU KOÇ YÜKSELENİ ASLAN

Survivor Koç burcu ve Ay’ı da Aslan. Bu yarışmada krallık tacının, birinciliğinin,  mücadele ve savaşarak elde edilebileceğini gösteriyor.  Haritanın MC noktası da Aslan olduğundan, yarışmaya katılan hemen herkesin vitrine yani göz önüne çıkmasını, ünlü olmasını sağlıyor. MC noktası, olmak istediğimiz kendimizi görmek istediğimiz yerdir. Survivor’ın Mars’ı Kova. Sıra dışı faaliyetlerin yer aldığı, karar ve eylemlerin ancak akılla alınması gerektiğini, yapılacak eylem ve faaliyetlerde grup çalışmasının ve arkadaşlığın önemini anlatıyor. Ancak Ay’ı Aslan. Bu durumda kendi egomuzu düşünmeli hem de bencil olmalıyız yarışma süresince. Hem grup çalışması ruhunu ateşleyecek ve hem de yeri geldiğinde kendimizi düşüneceğiz demek ki. Yarışmanın ruhu tam da bu. Survivor’ın yükseleni de Akrep burcu. Türkiye’nin de burcu Akrep. Onu bu kadar içimize almamızın ve sevmemizin nedeni. Çünkü biz bize benzeyeni severiz.  Satürn’ünün Yengeç olması da çok anlamlı. Ülkemizin yükseleni de Yengeç. Bu durumda Satürn vitrinimize oturarak yarışmanın kalıcılığını sağlamış. Survivor’ın Şans Noktası İkizler burcu. Bu yarışmayı ancak güçlü bir İkizler enerjisine sahip birisi parlatabilirdi. Ve işte; Acun Ilıcalı sahnede… 

KOVA BURCU SERKAY’IN HİSLERİ KUVVETLİ 

Serkay Tütüncü: Burcu Kova olan Serkay’ın, birden fazla gezegenin Kova da yerleşmiş. Bu da onun, hem zihinsel, hem de akıl dolu hareketlerin adamı olduğunu gösteriyor. Çok duygusal ve çok renkli bir hayal dünyası var. O konuşmaktan çok dinlemeyi sevenlerden. Hisleri çok kuvvetli. Nerede ne yapacağını hisleri sayesinde gayet net biliyor. Bu yarışmayla mı bilmem ama, Serkay’ın kariyer hayatında çok daha fazla parlayacağını söyleyebilirim. Bu konuda yıldızlardan destekli.

NAGEHAN’IN AŞIRI HIRSI 

Nagehan: Oğlak burcu olan Nagehan’ın, kas ve iskelet sistemi dayanıklı ve güçlü. Her şeyi azim, sabır ve istikrarla yapmayı hedeflemesi, aşırı hırsı ve dayanma gücü bu yüzden. Ay’ı Yay’da olan Nagehan, bacak kaslarının güçlü olması ve iyi koşması bu yüzden. Spor onun ruhunda var. Satürn ve Venüs’ü Akrep olması sebebiyle, biraz kıskançlık, şüphe ve kin duygularıyla hareket etse de, buradaki Satürn ona baskı oluşturarak bu tarz duygularının kontrolünü sağlamasına destek olacaktır.  Ama ülkemiz onu bağrına basmış. Çünkü Ülkemizin de Venüs’ü Akrep. Mars’ı Terazi olan Nagehan’ın, zaman zaman öfkesini kontrol etmekte zorlanması, öfke konusunda dengeyi bulamaması bu yüzden. 

Acun Ilıcalı’nın burcu da Merkür’ü de İkizler’de

Acun Ilıcalı: Acun Ilıcalı’nın burcu İkizler, Merkür’ü de İkizler. Bu yarışma Acun Ilıcalı’nın eli değdiği için bu kadar parlamış. Survivor’ın atıl duran şans noktasını Acun tetiklemiş ve aktive etmiş.  Acun Ilıcalı’nın haritasında Güneş-Mars karşıtlığı var. Bu onun ne kadar hırslı, azimli ve tuttuğunu koparan biri olduğunu gösteriyor. Aksiyondan hoşlandığını ama aynı zamanda tehlikeli uçlara hareket ettiğini de. Aynı zamanda, yurtdışı kaynaklarını sonsuz kullandığını ve yabancılarla da bağlantılı olduğunu anlatıyor. Sevgili Acun’un Ay’ı Akrep, MC ve KAD Balık ve burcu da İkizler. Türkiye’nin ise; Ay’ı İkizler Güneş’i Akrep ve MC noktası da Balık. Bu da ülkemizin haritasıyla onun ne kadar bütünleştiğini ve uyumlu olduğunu gayet net anlatıyor. Onu seviyoruz, içimize alıyoruz. O da bizim ne istediğimizi ve nelerden hoşlandığımızı biliyor. Yaptığı tüm programlar bu kadar seviliyor ve ilgiyle izleniyor.  Kısaca, Acun’un kadersel yolu; ülkemizin MC noktası. Survivor’ın bu sene ki başlangıç tarihi, 7 Şubat 2016 yani tam Kova yeniayında. Seçilen tüm yarışmacılarımızın haritalarında mutlaka bir Kova burcu bağlantısı var. Yani tüm yarışmacılar tam da Survivor’ın Mars’ına hizmet edecek nitelikte. Akıl ve eylemsel doğayısıra dışı faaliyetlerle birleştirecek ve grup çalışmasının gücünü ortaya koyacaklar. 

AZİMLİ VE MÜCADELECİ SEMİH

Semih Öztürk: Koç burcu. Mücadeleci, azimli ve savaşçı bir ruhu var. Yarışmaya uygun donanımlı. Ay ve Venüs’ü İkizler’de olan Semih’in Acun’la anlaşması gayet normal ve Survivor’ın da şans noktası İkizler olduğu için, bu yarışma onun şansı diyebiliriz aynı zamanda. Mars’ı Yengeç’te zayıf bir konumda ama Survivor açısından bakarsak, Satürn’üyle kavuştuğu için yerini sağlamlaştırmış. Mücadele yeteneğini ve cesaretini Koç enerjisinden alan Semih’in ülkemizde çok beğenilmesinin ve ilgi uyandırmasının en büyük nedeni Mars’ının Yengeç olması ve ülkemizin yükseleniyle kavuşum yapması. Onu çok beğendik ve ilgi uyandırdı.  

BAŞAK BURCU  AVATAR ATAKAN

Atakan Arslan: Başak burcu ve Mars’ı da Başak. Satürn’ü Oğlak olan Atakan, sabırlı ve azimli. Çalışmakla ilgili bir sorunu yok. Ve yapılması gereken ne varsa nizamına uygun ve sağlam yapmak istiyor. Muhteşem bir konsantrasyon gücü var. Bu da onun başarılı olmasını sağlıyor. Ay’ı Yengeç olduğundan duygusal ama Satürn ile karşıtlık aldığından, duygularını kolay ifade edemiyor ve duygusal durumlarda dağılabiliyor. Ülkemizin yükseleni de Yengeç olduğuna göre, herkesin kalbinde taht kurmuş ve seviliyor. 

YUNUS GÜNÇE KAVGAYI SEVMEZ

Yunus Günçe: O bir Koç burcu ve Ay’ı da Terazi. O lider ruhlu ve mücadeleci bir kişilik. Ama Ay’ının Terazi olması ruhunun naifliğinin ve hassasiyetinin sebebi.  İlişkilerde dengeyi bulmak istemesi, kavga ve çirkinlikten hoşlanmaması bu yüzden. Etrafında uyum ve ahenk arayan Yunus’un Mars’ının Yengeç olması, ülkemizin yükseleniyle kavuşum yaptığından, onu etkileyici buluyor ve seviyoruz. Survivor’da bu kadar hafta kalıcı olmasının en büyük etkenlerinden biri de Yunus’un Mars’ı ve Survivor’ın Satürn’ünün kavuşum yapması. Ona adeta dayanıklılık, başarı ve kalıcılık vermiş.  

TÜRKİYE DAMLA’YI ÇOK SEVDİ

Damla Can: Türkiye onu sevdi. Çünkü Damla’nın da Ay’ı Yengeç. Yükselenimize gelen bir Ay’ı var. Onu sardık sarmaladık. Şefkat ve merhamet duygularımızı kabarttı. Kova burcu olan Damla’nın Venüs ve Merkür’ü de Kova. O da hem zihinsel, hem fiziksel zekâ dolu eylem yapıyor, kararlar alıyor. Satürn’ü Oğlak olan Damla, güçlü bir iskelet ve kemik yapısına sahip. Ne yaparsa en iyi yapmak istiyor. Kalıcılık ve istikrar çok önemli onun için. Güçlü bir toprak üçgenine sahip olan Damla, idealize ettiklerini hayata geçirecek güce sahip. 

SAVAŞÇI İBRAHİM

İbrahim Giydirir: O bir Aslan. Ay’ı Koç olan İbrahim’in Merkür’ü ve Mars’ı da Aslan. Mücadeleden korkmayan, azimli, gözü pek ve savaşçı biri. Dayanıklılık konusunda sürekli yenilmezlik unvanı alması da bu yüzden. Ülkemizin Neptün’ü Aslan.  Dolayısıyla İbrahim konuşunca bizler onu dinliyor ve etkileniyoruz sözlerinden. Kendine duyduğu öz güven, haritasındaki Plüton’un güçlü yerleşimiyle birleşerek ona değiştirme ve dönüştürme enerjisi veriyor. Ülkemizde onun da daha çok parlaması söz konusu olabilir bu yarışmadan.

SURVİVOR’IN GALİBİ KİM OLUR?

Yarışmanın final tarihi olan 29 Haziran 2016’nın haritasına baktığımda ve anın haritasını, hem Survivor, hem Türkiye ve hem de yarışmacıların haritalarıyla eşleştirerek geldiğim noktada yarışmanın şanslı olacak ismi belli olsa da isim vermeyi hem oylama sistemini etkilemek hem de kimsenin hakkını yememek için adaletli bulmuyorum. Ancak final haritasında Güneş Yengeç’te, Ay Boğa’da, ufukta Oğlak burcu yükseliyor ve MC noktası ise Akrep. Ülkemizin Güneş’iyle MC noktası kavuşum yapıyor. Ve yöneticisi Mars Akrep de retroda. Gerçekten yarışmayı her türlü koşuluyla hak eden kazanabilir, geriden gelen bir yarışmacı öne çıkabilir. Bu durumda, ülkemiz bağrına bastığı kişiyi lider yapacak. Ancak kim kazanırsa kazansın finale kalan her bir adayın yıldızı çok parlayacak ve güzel işlere imza atacak.