''Antakya varsa ben de varım''

Uluslararası Antakya Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm işbirliği ile 13-19 Ekim tarihleri arasında 11. kez gerçekleşecek. Festival bu yıl ''Antakya varsa ben de varım'' mottosuyla hayata geçecek.

Bu yıl yaşanan deprem felaketine rağmen 11. kez gerçekleşmeye hazırlanan Uluslararası Antakya Film Festivali'nin tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapıldı. "Antakya varsa ben de varım" mottosuyla yapılacak festivalin hangi şartlarda gerçekleştirileceğini aktaran festival koordinatörü Atakan Metin "Festivale gelmek isteyenler öncelikle alıştıkları günlük konforlarını unutmalılar. Empatiyi yerinde yapmak için çok iyi bir fırsat. Uzaktan destek, iyi niyet gösterisi hepsi makul ancak durumu yerinde görmek isteyenler, emin olun çok farklı dönecekler kendi rutinlerine. Film festivali standartlarını elden geldiğince gerçekleştirmeye gayret ediyoruz ancak bu yıla özel Antakya'ya sanatla, sinemayla şifa olmaya çalışacağız. İlk defa bir festival, en konforsuz, bununla beraber en iyileştirici durumu vaad ediyor" dedi.

GÖSTERİMLER KONTEYNER KENTLERDE VE ÇADIR YERLEŞKELERİNDE

Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu ise yaptığı konuşmada film gösterimleri ve etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: "Filmlerimiz Koç Konteyner Kent Amfi Sahne, Koç Konteyner Kent Kongre Salonu, Dostlar Yerleşkesi / Serinyol, Zübeyde Hanım Konteyner Kent / Samandağ, TMMOB Sosyal Etkinlikler Çadırı İskenderun'da gerçekleştirilecek. Etkinliklerimizde ise açılış töreni ile ödül töreni Koç Konteyner Kent'te, Uçaneller Kukla Tiyatrosu Koç Konteyner Kent'te, Zeynep Öykü Arp Konseri Dostlar Yerleşkesi'nde, Senaryoda Tip ve Karakter Atölyesi Koç Konteyner Kent'te, Teoman Kumbaracıbaşı konseri de yine Koç Konteyner Kent'te yapılacak. Uzun metraj, kısa film ve belgesel film kategorilerinde Altın Defne Ödülü'nü kazanmak için yarışacak filmlere ödülleri 19 Ekim'deki kapanış töreninde verilecek ve kıymetli ödüller bu seneki sahiplerini bulacak."