Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde sanat geçidi

Sanayide Sanat Festivali bu yıl 13-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) tarafından paydaşlarıyla birlikte düzenlenen festival birbirinden renkli görüntülere sahne olurken, sanatçılar, sporcular ve sanayicileri bir araya getirdi.

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde Başkent Üniversitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASO 2. OSB, Ankara Kent Konseyi, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği, OSİAD, İÇASİFED, ANİSDER, ATİS Fuarcılık paydaşlığında düzenlenen Sanayide Sanat Festivali, bu yıl 13-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Kim Yongmoon'un açılış gösterisi ile başlayan festival, Bahriye Üçok'un piyanosu ile sahne alan Piyanist Ayça Yılmaz'ın dinletisi ile devam etti. Festival, farklı nitelikteki onlarca etkinlik, canlı performans, film gösterimleri ve sanat sergileriyle ziyaretçilerine kültür dolu günler yaşattı. Yaratıcı düşüncenin üretici güçlerle buluşturulduğu Sanayide Sanat Festivali'nde sergilerden elde edilen gelirin yüzde 20'si mesleki eğitim alan öğrencilerin burs fonuna aktarıldı. Festivalin son gününde ise Çanakkale Şehitleri anısına "Kurtuluşun Merkezi Anadolu'ya 1764 - Bisiklet Turu" ve "Ankara'da geleceğe rast gele" söylemiyle Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması düzenlendi. Yarışmanın 'En Büyük Balık Yakalayan" kategorisinde birinci 53,5 cm'lik balık ile 8,5 yaşındaki Demir Alan oldu.

ÜNİVERSİTENİN SANATÇILARA, SANATÇILARIN DA BİZE İHTİYACI VAR

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, sanayi, sanat ve üniversite birlikteliğinin önemine değindi ve "Muhakkak ki üniversitenin sanatçılara, sanatçıların bizlere, bizim de hepinize ihtiyacımız var. Bu beraberliğin olduğu şartlarda ve ortamlarda üretim daha çok artacaktır. Üretim ve verimliliğin artması demek istihdamın artması demektir. İstihdamın artması da ülkenin zenginleşiyor olması anlamına gelir." dedi. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haldun Müderresoğlu da yaptığı konuşmada "Ankara'nın gelişmeye açık olan bir bölgesinde ilk kez Organize Sanayi Bölgesi faaliyetleri ile sanat bir araya geliyor. Sanat; estetik, anlayış ve duygu demek. Bu güzel duyguları, sanayi ürünleri ile birleştirmek her iki açıdan da son derece yararlı." sözlerine yer verdi.

BURADAN BÜYÜK BİR BAŞARI HİKÂYESİ ÇIKACAK

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise "Benim derdim Ankara'nın ticaretini, üretimini, ihracatını arttırmak ama bunu sosyal faaliyetlerle sanat ve kültürle desteklemediğimizde bu işin bir tarafının eksik kaldığını görüyoruz. Örneğin Başkent Kültür Yolu Festivali bunu bize gösterdi. Şehrimiz bir anda canlandı. Ben bugün sanayide şu ortamı gördüğümde çok mutlu oldum. Demek ki kültür ve sanatla, sanayiyi birleştirdiğimizde inanın ortaya çok güzellikler çıkıyor. Verimliliğimiz, moral motivasyonumuz artıyor. Buradan büyük bir başarı hikâyesi çıkacak ve bundan sonraki yıllarda da devam edecek" dedi. ATO Başkan Vekili ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da "Kültür ve sanatın olmadığı bir yerde ekonominin olmayacağı, üretimin olmayacağını, üretimin olduğu yerde ise huzur, bereket ve sevgi olacağını anladık." şeklinde konuştu.