'Amy'nin mirasını yaşatacağım'

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

Sesinin yanı sıra görünüşüyle de Amy Winehouse’a inanılmaz bir benzerlik gösteren Laura Jane Butler, iki konser için Türkiye’ye geliyor. Amy Winehouse’u özleyen herkesi Ankara ve İstanbul’a davet eden Butler, “Amy’nin mirasını yaşatmaya devam edeceğim” diyor.

Amy Winehouse sizin için ne anlama geliyor?

Amy, müzikal anlamda en iyi arkadaşım ya da kız kardeşim gibi. Kısa hayatı boyunca çok sayıdaki konuyla savaşa girmiş olsa da bunu dünyayla, müziğin içinde paylaşabiliyordu. Başkalarına sorunlarını çözmede yardımcı oluyordu. Müziğini dinlediğinizde, bu hayatta yalnız olmadığınızı hissediyordunuz.

Peki, müziğinizle ilgili olarak başınıza gelen en çılgın şey neydi?

Amy'nin ebeveynlerine şarkı söylemek. Amy ile yüz yüze tanışamadık ama düğünümde Amy'nin babasıyla dans etmek başıma gelen en güzel ve çılgın şeydi bence.

Winehouse Ailesi’nin size destek olduğunu hissediyor musunuz?

Amy’nin ailesine yakın olmaktan dolayı çok şanslıyım. Amy'nin annesi, babam ve üvey ailesi hepsi benim düğünümdeydi. Amy Winehouse vakfı (www.amywinehousefoundation.org) için fonlar ve farkındalık yaratıp bir araya geldik.

PARA BİRİKTİRMEK İSTİYORUM

Dünya müzik otoriteleri sizi "Bir tribute gruptan çok daha fazlası" olarak tanımlıyor. Neler hissediyorsunuz?

Amy'nin mirasını yaşatmak için elimden gelen en iyi şey, insanları eğlendirmek. Beni izledikten sonra evlerine mutlu döndüklerini hissediyorum. İnsanlar canlanmaya ihtiyaç duyuyor, ben de her defasında bunu yapmayı umuyorum.

Bundan sonra kendiniz için bir yol haritası çizdiniz mi?

Amy ve hayranları için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim. İnsanların müzik ve dans yoluyla dünyanın her yerinde kendilerini eğlendirmelerine yardımcı olmaya çalışacağım. “Hayırsever” kavramı kocam ve benim için önemlidir, bu yüzden başkalarına müzikle yardımcı olmak için para biriktirmek istiyorum.

MÜZİĞİNİZİ DİNLEMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

İki konser için Türkiye'ye geliyorsunuz. 

Evet. 17 Mayıs'ta Ankara-Bis By Newcastle'da, 18 Mayıs'ta İstanbul-Dorock XL'tayız. Eğer Amy’nin canlı performansını izleme şansınız olmadıysa bu konser size onu hatırlatacak. 

Türkiye ve Türk müziği hakkında ne düşünüyorsun?

İnsanlar, kültür ve gece hayatı hakkında harika şeyler duydum. Ayrıca otantik Türk mutfağı için sabırsızlanıyorum. Türk müziğine gelince her ülkenin kendine has bir müzik tarzına sahip olduğu ve bunu kucakladığı gerçeğini seviyorum. Farklı stillerdeki müziğinizi de dinlemek için sabırsızlanıyorum.