Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali 7. yılında festival oluyor!

Siyer Vakfı ve Fidan Sanat Vakfı işbirliği ile düzenlenen 7. Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali'nin takvim, içerik, ödül ve destek tutarları açıklandı. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları ile bu yıl ilki gerçekleştirilecek Festival bugüne kadar Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması olarak yapılmıştı.

Sinema, kültür-sanat ve medya dünyasına mensup birçok ismin katıldığı basın lansmanında bu yıl Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı ve Tvnet'in medya sponsoru olacağı, TRT Genel Müdürlüğü'nün ise Festival'in Son Taslak olarak adlandırılan Endüstri bölümüne "Kısa Film Yapım ve Proje Geliştirme Desteği" sağlayacağı açıklandı.

Yedikule Hisarlarında yapılan toplantıda konuşan Fidan Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Başer, Siyer Vakfı ve FİSAV olarak bu yıl sinemaseverler ile birlikte dolu dolu bir süreç yaşayacak olmalarının, her yıl sinemamızın gelişmesi adına hedeflerini ve adımlarını büyütmüş olmanın, yeni ve güçlü partnerler ile ülkemiz sinemacılarına katkı sağlayacak olmanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Sinema ve sanat çevrelerinde Festival sürecinin başlaması ile kendilerinden beklentinin de arttığına dikkat çeken Başer, bu beklentiyi bu yıl toplam ödül ve destek rakamını 300 bin TL'ye çıkararak karşılamaya çalışacaklarının müjdesini verdi.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ise konuşmasında çekirdekten yetişen sinemacıların sinema estetiğini koruduğunu ifade ederek Siyer Vakfı'nın bu çabasının çok kıymetli olduğunu ve bunların daha da gelişeceğine olan inancını dile getirdi. Ergun Turan'ın ardından İsmail Güneş, Mesut Uçakan, Hülya Yazıcı, Nazif Tunç ve İhsan Kabil de kürsüye gelerek Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali heyecanını paylaştılar.

ARTIK TEMA ALEMLERE RAHMET

Selamlama konuşmalarının ardından 7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festival Direktörü Cemil Nazlı, TC Kültür ve Turizm Bak. Sinema Genel Md temsilen İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, TRT Gen Md. Ortak ve Dış Yapımlar Md Faruk Güven, Danışma Kurulu Başkanı Atalay Taşdiken ARUFF'21 Son Taslak Endüstri Bölüm Direktörü Belkıs Bayrak festival süreci ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştılar.

Yarışmanın her sene başka bir tema ile eser kabul ettiğini belirten Cemil Nazlı, bu yıl festival olmaları sebebiyle kavramsal bir temanın olmayacağı sinemacıların alanlarını genişletmek amacı ile İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in (sav) hayatının herhangi bir alanına değinilen, onun güzel ahlakının bir şekilde güncellenerek işlenebileceğini ve bunu kısa filmcilerinin ufuk, vizyon, kabiliyet ve görsel sunum becerilerine bıraktıklarını duyurdu.

TOPLAM ÖDÜL VE DESTEK TUTARI 300 BİN TL

Bu sene "Son Taslak" bölümünde Proje Geliştirme Desteği ile üç ya da dört ayrı senaryoya destek verileceği için, Festival Yarışma Bölümünde Ulusal ve Uluslararası iki ayrı bölümde Kurmaca, Animasyon ve Belgesel olmak üzere üç ayrı kategoride altı en iyi eseri 100 bin TL ile ödüllendireceklerini, "Son Taslak" bölümünde ise 7. yıl olması hasebiyle 7 projeye 200 bin TL "Kısa Film Yapım ve Proje Geliştirme Desteği" verileceğini toplamda da ödül ve desteklerle dağıtılacak rakamın 300 bin TL'yi bulacağını ifade etti. Festivalde dereceye girecek yapımlara verilecek diğer ödüller ise şöyle:

Ulusal En İyi Kısa Kurmaca Film Ödülü: 25.000 TL

Ulusal En İyi Kısa Belgesel Ödülü: 15.000 TL

Ulusal En İyi Kısa Animasyon Ödülü: 10.000 TL

Uluslararası En İyi Kısa Film Ödülü: 25.000 TL

Uluslararası En İyi Kısa Belgesel Ödülü: 15.000 TL

Uluslararası En İyi Kısa Animasyon Ödülü: 10.000 TL

Son Taslak 7 proje için Kısa Film Yapım ve Proje Geliştirme Desteği: 200.000 TL

SON BAŞVURU 31 EKİM

31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği festivalin, 21-27 Kasım 2021 tarihleri arasında gösterimler, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve 1 panel ile Etkinlik haftası etkinliklerinin, Gala ve ödül törenin ise 27 Kasım 2021 tarihinde yapılacağını ifade eden Cemil NAZLI paydaşlara ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı. .

Katılımcıların başvurularını 31 Ekim 2020'ye kadar www.alemlererahmetfilm.com internet sitesi üzerinden yapmaları bekleniyor.