Aksesuarlarda bahar havası

RÜYA BÜYÜKTETİK
ruyabuyuktetik@gmail.com

Bilirsiniz ki kıyafeti tarz yapan taşıyan kişinin kişiliğidir, havasıdır. Kıyafetler ana yemekse, aksesuarlar da bu yemeğe lezzet katan baharatlardır. Stiliniz, giyim zevkiniz, yaşam tarzınıza uygun olduğunu düşündüğünüz aksesuarlara yatırım yapmak hem kalıcıdır hem de hesaplıdır. Bu sezon da aksesuar anlamında tabir-i caizse adeta derya deniz. Küpe sevmeyene broş var, broş sevmeyene saç bantları var. Kısacası sezonda ne ararsanız var. Bu da ne demek oluyor? Bir beyaz tişört bile alsanız aksesuarlarla oynaya oynaya onu her gün farklı şekilde giyebilecek durumdasınız. 

TAŞLI PAYETLİ KÜPELER

Peki, gelelim, neler alacağımıza. Bu sezonun assolisti tartışmasız büyük gösterişli küpeler. İnce, küçük, belli belirsiz olan küpelere bir süreliğine elveda diyebiliriz. Prada’da gördüğümüz gibi top şeklinde, taşlı, payetli, altın rengi, zincirli olabilir ancak her nasıl olursa olsun muhakkak en büyüğünden ve en gösterişlisinden bir çift küpe baharın vazgeçilmez aksesuarı olarak sizin de dolabınızda yerini almalı. Özellikle omuzları açıkta bırakan bluzlarla bu küpeler gerçekten parlamanızı sağlayacak. Küpe takamıyorum diyorsanız, size prenses tacı verelim. Aynı Saint Laurent defilesinde gördüğümüz gibi taçlar bu bahar ayında çok popüler. Eh biraz prenseslik yapmaktan da bir zarar gelmez değil mi? Şaka bir yana eğer bu trend sizin için çok fazlaysa saç tarağı ya da taşlı saç aksesuarlarıyla saçınıza baharı getirmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle sıkı atkuyrukları ya da romantik dalgalarda bu aksesuarlar muhteşem duruyor.

ÇİÇEK DESENLİ ÇANTALAR

Çantalarda grafik etkisi son sürat devam ediyor. Dikine çizgiler, renk blokları, çiçek desenleriyle grafik desenlerin çarpıcı uyumu öne çıkan detaylardan. Maksimal tavır sezonu ele geçirdiğinden, bu tip çantaları bir değişiklik yaparak minimal kıyafetlerinize hareket katacak parçalar olmaktan çıkarıp desenli, renkli, eğlenceli kıyafetlerinizle bir arada kullanarak şaşırtıcı bir etki yaratabilirsiniz. Bu cesur adımı atarken dikkat edilmesi gereken nokta renk bütünlüğüne önem vermek olacaktır. “Desenler bana göre değil” diyorsanız, sezonun bir diğer çanta trendi olan tam beyaz renkteki çantalara şans verin derim. Beyaz çantalar şıklık ve zarafet garantili.

ZİNCİRLİ AYAKKABILAR

Ayakkabılarda ise durum pek çeşitli. Louis Vuitton’da gördüğümüz gibi platformların tepesinde Japon anime karakterlerinden esinlenmiş kalın bantlı, zincirli kaba ayakkabılar da mevcut, Dior’da gördüğümüz gümüş üç boyutlu aksesuarların süslediği daha zarif ayakkabılar da mevcut. İster De La Renta’daki gibi işlemeli olsun ister Pucci’deki gibi inci topuk detaylı, bu bahar zarafeti ihtişamla perçinlemek olmazsa olmaz!

DUDAKLAR KIRMIZI GÖZLER MAVİ

Gelelim makyajımıza. Bildiğiniz üzere hem defilelerde, hem çekimlerde koleksiyonun ruhunu ve mesajını doğru yansıtabilmek adına saç ve makyaj apayrı bir önem taşır. Bahar ayında da makyajın rotası aynı aksesuarlarda olduğu gibi maksimal bir eksende ilerliyor. Kırmızı rujlar altın çağlarını yaşarken gözlerde ise mavinin her tonunu görebiliyoruz. Ancak siz siz olun her ikisini bir arada asla kullanmayın! Böyle iddialı renkler tek olarak kullanıldığında modern ve de güzel.

Mutfaktaki İtalyan

Dolce & Gabbana’nın markanın DNA’sına işlenen İtalya aşkı podyumlardan mutfağa taşıyor. Daha önce BMW ve Swarovski gibi markalarla işbirliği yapan SMEG’in kapaklarını süsleyen yeni isim Dolce & Gabbana’nın tasarımları 30.000 pound gibi astronomik bir rakamdan satışa sunuluyor olacak. İddialı bir fiyat etiketi olduğu konusunda hemfikiriz sanırım.

Koltuk değişimi

Bir süredir moda kulislerinde konuşulan Saint Laurent’le Hedi Slimane’in yollarını ayıracakları haberi geçtiğimiz hafta doğrulandı. Slimane, kimliğini baştan yarattığı markadan ayrılırken koltuğunu kime bırakıyor olacağı ise çok vakit geçmeden belli oldu. Bu isim, yine epeydir kulislerde dönen dedikodularda adı geçen ve kendi adı ile kurduğu markasının yanı sıra iki yıldır Versus’un tasarımcılığını yapan Anthony 

Vaccarello’dan başkası değil.