Aksesuarlar sezonda söz sahibi

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Sezon koleksiyonlarını etkisi altına alan hit parçaların yanı sıra farklı, göz alıcı ve kombini başka boyutlara taşıyan aksesuarlar gözden kaçacak gibi değil. Bazen sade bir parçayı kullandığınız şık aksesuarlarla dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Ana parçalardan rol çalan bu aksesuarlara gelin hep birlikte göz atalım.

DEDEMİN ŞAPKASI ŞİMDİNİN MODASI

Eski zamanlarda büyüklerimizin salopet askılı tulumlarının üzerine taktığı ya da ressam şapkası olarak bildiğimiz daha çok erkeklerde gördüğümüz bu şapkalar, kış sezonunun kasıp kavuran parçası haline geldi. Günümüzde kadınların sokak stillerini tamamlayan kepleri nasıl kullanmamız gerektiğini stil danışmalarının yorumlamalarıyla gördük. Daha sonrasında ünlü simalardaki kullanımlarıyla hayatımıza tamamen girmiş oldu. Dökümlü çiçek desenli etekler üzerine giydiğiniz oversized kazak, altına çorap çizmeleriniz ve şık kepinizle sokak modasına ayak uydurabilirsiniz.

ÇORAPLAR FORA

Sonbahar-Kış sezonunun en vurucu parçalarından biri çizmeler olsa gerek. Çorap çizmeler çorap stilettolar ve çorap botlar bu sezonun yeni starı diyebiliriz. Özellikle uzun şık triko kombinlerde tanıştığımız çizmeler yeni sezonda birçok farklı formlarıyla karşımızda. 1980’lerde görülen bu akıma geri dönüş beni oldukça mutlu etti. Gigi Hadid , Rihanna, Kendall Janner gibi isimlerde bu trendi en şık ve marjinal biçimde kullananlar arasında. Renk ve model skalası geniş olan çorap botları dökümlü etekler  ve elbiselerle kombinleyebilirsiniz.

KADİFEYİ KEŞFET 

Havaların soğuğu hissettirdiği bu kış günlerinde içimizi ısıtan kadife dokusu kıyafetlerden sonra aksesuarlara da yansıdı. Çantalarda deri, rugan görmeye alıştık ama kadife detayı yeni bir soluk kattı. Tüm dokuyu kaplamasının yanında çantanın sap kısmında kadifenin kullanılması da güzel bir detay. Ben en çok ayakkabılarda ve Jean pantolonların yanına şerit olarak çekilmiş kadifeleri sevdim. Bunun da ulaşılabilir bütçelerde ama bir o kadar da moda algısı yüksek olan perakende markalarında bulabilirsiniz. Kadife altın çağını yaşıyor diyebiliriz.

ÇANTALARA NELER OLUYOR?

İpin ucunun kaçtığı bu sezonda, çantalar da birden fazla görünümle karşımızda. Çantaların üzerlerinde zincir ve metal detaylara çok fazla rastladık. Bu durum da bize bir işaret olarak geri döndü. Modacıların çantalarında bu sene düşündüğü değişiklik zincir detaylarıydı. Metal saplı çantaların en güzel örneklerini bize sunan tasarımcı CHLOE, sezona güzel bir imza attı. Çiçek desenleri artık kış mevsimine de kaydı. Sonbahar çiçekleri çantaları detaylandırıyor. Renk renk çiçekleri artık aksesuarlarda daha çok görebiliriz. Gelelim bel çantalarına; 90’ların efsanesi tozlu raflardan geri döndü. Kullanışlı olması bu trendin en can alıcı noktası. Hareket özgürlüğünüzü kısıtlamayan bel çantaları örneklerini GUCCI, Stella McCartney, Alexander Wang gibi köklü markalarda bulabilirsiniz. Çantalarda ki bir diğer değişim ve gelişimlerden biri de kayışları farklı, hareketli tasarımlara sahip uzun omuz askılı çantalar. Evde kendi çantalarınızı dilediğiniz gibi hareketlendirebileceğiz gibi yeni sezonda da tercih edebileceğiniz modeller arasına girebilir. Özellikle stiller arası kombin yapmak istiyorsanız bu çantalarla tarzınızı öne çıkarabilirsiniz. Bu trendin bayrağını da OFF-WHİTE markası tutuyor.

BÜYÜK TAKILAR VE MİNİMALİST ÇİZGİLER

Geçmişten günümüze kadar gelen en önemli aksesuar takılar olmuştur. Sonbahar- Kış sezonunda kombinleri tamamlayan büyük takıları görmek mümkün. Yumuşak trikolar ve oversized kazalarla, uzun püsküllü, incili, taşlı küpeleri birleştirdiğiniz zaman şık ve stil sahibi görünebilirsiniz. Basic tişörtlerin üzerine altın burgu zincirli kolyelerle zenginleştirebilirsiniz. Işıltılı, taşlarla bezenmiş aksesuarlar yerine nesnelliği ön plana çıkaran, daha modern parçalarla gece kıyafetlerinize cool’luk katabilirsiniz. Yaz esintilerini kışa taşıyacak en güzel tasarımlar ise deniz kabuklu kolyeler...

BELE VURGU

Moda, zıtlıklarının içindeki uyumdur. Nasıl ki oversize modellerle vücudumuza yeni ve farklı bir proporsiyon yarattıysak takım elbiselerle maskülen bir havaya büründüysek, kemerlerle de bel hizamızı ortaya çıkarak feminen bir görünüm kazanacağımız bir yeni bakıştır moda. Bu kış sezonunda kazaklardan tutun da kabanlarımızın üzerine kadar her kombinin tamamlayıcı parçası olarak kemerler oldukça şık bir kurtarıcı. Aksesuar alışverişlerinize kalın bir bel kemeri ekleyebilirsiniz.

İSTİNYEPARK’TA CHANEL RÜZGARI ESTİ

Chanel Cruise 2017/18 defilesi Paris Grand Palais’te gerçekleşti. Defilede Antik Yunan rüzgarı eserken, podyumda Parthenon ve Poseidon Tapınağı’ndan ilham alınan büyük sütunlar yer aldı. Bende bu görkemli koleksiyonu İstinye Park Chanel mağazasında düzenlenen bir event ile incelemiş olduk. CHANEL yeni koleksiyonunu “Cruise” ile antik yunan tanrıçalarının günümüz modern kadınlarında tekrar vücut buluyor. Koleksiyon, etnik modern ve zarafetin mükemmel birleşimi ile göz kamaştırıyor.