Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Sokak lambalarından internete girilecek!

İnternet her an ihtiyaç duyulan bir konuma gelmiş durumda. İletişim kurmaktan, haberleri okumaya kadar her noktada bağlandığımız internet ABD’nin dev şehri New York’ta sokak lambaları üzerinden sağlanacak. İnternet paketlerinin bittiği son dakikada fark edilse bile sokak lambaları kişilerin imdadına yetişecek... WI-FI şifresi sormak o şehirde tarihe karışacak. Uluslararası basında yankı uyandıran haberlere göre 2025 yılına kadar New York‘taki tüm sokak lambaları kablosuz internet hizmeti de verecek.

Üç boyutlu gerçeklik gözlüğü

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında 50 milyon dolar yatırım alan sanal ve artırılmış gerçeklik girişimi Leap Motion, uygun fiyatlı sanal gerçeklik gözlüğü ile karşımızda. Sensörlerle hareket takibi teknolojisi sunan Leap Motion’ın Project North Star ismindeki sanal gerçeklik gözlüğü jestle kontrol özelliğine de sahip olacak. 100 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olması beklenen Project North Star, içinde Leap Motion tarafından geliştirilen hareket takip sensörlerini barındıracak.

360 derece akıllı hoparlör

360 derece ses yayabilen akıllı hoparlörlere bir yenisi daha ekleniyor. Dünyanın ilk yüksek çözünürlüklü ses desteğine sahip 360 derece akıllı hoparlörü olarak lanse edilen UPstage 360, bir odayı dolduracak güçte ses üretiyor. Üst düzey ses performansı sunduğu belirtilen hoparlör, taşınabilir bir tasarıma sahip. UPstage 360, tutarlı ses dalgaları dağılımı için alüminyum alaşımdan yapılmış patentli bir koni yapısı kullanılıyor. 

Kablosu yok, sesi var

İngiliz ses şirketi Ruark Audio, MRx olarak adlandırdığı kablosuz hoparlörünü müzik tutkunlarının beğenisine sundu. Şirketin R2 Mk3 hepsi bir arada müzik sistemi modern tasarımıyla minimalizme önem verenlerin ilgisini çekmeyi amaçlıyor. MRx, diğer Ruark ürünlerinde görülen özelliklerle geliyor. Yeni tasarlanan ve yüksek kaliteli bir çift kanallı amplifikatörün tercih edildiği hoparlörde 75 nm’lik tam aralıklı neodimyum sürücüler kullanılıyor.