Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

KONE ile konuşan asansörler

Yapay zekanın günümüzde geldiği nokta inanılmaz. İnsanlar her geçen gün bir başka şaşırtıcı teknoloji ile tanışıyor. KONE, asansör teknolojisinde büyük bir devrim gerçekleştirdi. KONE, IBM Watson IoT (Nesnelerin İnterneti) platformunu kullanan, yeni 7/24 Bağlı Hizmetler Programı’nı hayata geçirdi. Bu program şu anlama geliyor: Asansör ve yürüyen merdivenler artık birbirleriyle konuşabiliyor. 

Batmayan tekne geliştirildi! 

Safehaven Marine isimli deniz araçları üreticisi, “Thunder Child” isminde asla batmayacak bir tekne üretmiş. 17 metrelik tekne özellikle askeri sektör, emniyet güçleri, kıyı koruma ve özel harekat timleri için tasarlanmış. Her biri 1.000 beygirlik bir çift Caterpillar C12.9 tuboşarjlı ve süperşarjlı dizel motora sahip tekne, suyun üzerinde 54 knot (yaklaşık saatte 100 kilometre) hıza çıkabiliyor. Bu hızı da özel İtalyan yapımı Surface su jeti itiş sistemi ile sağlamakta.

Cosmo Bike ile daha güvenli 

Bisiklet kaskının arkasına tutturulan manyetik ışık, kaskın fren ve dönüş sinyali vermesini sağlıyor. Fransız girişim Cosmo Connected, bisiklet sürücülerinin yollarda daha görünür hale gelmesini sağlamak için manyetik akıllı ışık “Cosmo Bike”ı tasarladı. Kaskın arka kısmına yerleştirilen Cosmo Bike, fren ışığı ve dönüş sinyali görevi görüyor. Kullanıcılar, eğer kazaya karışırlarsa otomatik olarak acil müdahale birimlerini arayabilen servise de üye olabiliyor.