Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Yüz tanıyabilen güneş gözlükleri 

Çin polisi tarafından kullanılmaya başlanan, ileri teknoloji camlarla ve kamera sistemiyle donatılmış gözlükler, yüz tanıma algoritmaları kullanarak, tren istasyonu ya da havaalanı gibi en kalabalık yerlerde bile suçluları tespit edebiliyor. George Orwell’in “1984” romanında bahsettiği teknolojiyi hatırlatan gözlükler, gelip geçen insanları saniyeler içinde tarıyor. Gözlük kullanıcısı bir kişinin geldiği yöne bakınca, gözlüğe yerleştirilmiş kamera yüzün kesin en-boy oranını alıp, veri tabanındaki suçlularla karşılaştırıyor.

Tek tekerlekli motosiklet: RYNO

RYNO, tek tekerleği üzerinde denge sağlayarak yol alıyor ve şehir içi kısa mesafe ulaşımını kolaylaştırıyor. Bilim-kurgu filmlerinden fırlamış görüntüye sahip RYNO, kişisel ulaşımı daha eğlenceli ve pratik hale getirmek için tasarlandı. 2013 yılına ait bu tasarım, ileri teknoloji ürünü, tek tekeri üzerinde denge sağlayabilen bir motosiklet. Kompakt yapısıyla, yakın mesafe şehir içi ulaşımını kolaylaştıran RYNO’nun ağırlığı ise 72,5 kg. 

Küçük mutfaklar için Tetra

Metrekareleri yıldan yıla gittikçe daralan apartman dairelerinde, az yer kaplaması için tasarlanan bulaşık makinesi Tetra, CES 2018’de tanıtıldı. Heatworks, CES 2018’de internet bağlantılı, tezgah üstünde kullanılabilen bulaşık makinesi Tetra’yı tanıttı. Standart elektrik bağlantısı olan her yerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Küçük metrekareli stüdyo dairelerde yalnız yaşayan kişiler için ideal bir çözüm olabilecek mini bulaşık makinesi, tek seferde 10 tabak ya da 12 bardak yıkayabiliyor.

Hayal et ve tasarla

Kendilerine özel kıyafetler tasarlayarak, eşi benzeri olmayan modeller hazırlamak günümüzde birçok kadının hobisi… Dikiş makinelerinde en son teknolojinin ve yeniliklerin temsilcisi PFAFF, şimdi kadınlara PREMIER+ ULTRA nakış programını sunuyor. PREMIER+ ULTRA düşlerinizdeki nakışları gerçeğe taşıyor.