Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Hastalara 24 saat bakım sağlayan dijital hayvanlar

ABD'de kullanıma giren yeni bir hizmet, bakıma ihtiyaç duyan, yalnız yaşayan hastalar ve yaşlılara 24 saat boyunca dijital hayvanlar aracılığıyla yardım ediyor.Dijital hayvanlar, çağrı merkezi benzeri bir merkezdeki gerçek çalışanlar tarafından seslendirilip, hastalarla iletişim kuruyor.

Nissan'dan otomatik park eden terlik

Nissan, kendi kendine park eden araçlarında kullandığı ProPilot teknolojisini terliklere uyguladı; ortaya "otomatik park eden terlik" çıktı. Yakın gelecekte bazıları için büyük bir sorun olan otomobil park etme işi tamamen ortadan kalkacak. Bu teknoloji yardımıyla otomobil, sensörlerini kullanarak boş park alanını saptıyor ve çevresini analiz ediyor. Ardından da kendini bu boş alana otomatik olarak yerleştiriyor.

Kasları tarayan kıyafet

Sporcuların kaslarını kızılötesi sensörlerle tarayan kıyafet, ne kadar enerji harcandığını saptayabiliyor... Dünya çapında atletler ve sporcular için her zaman performanslarını küçük miktarlarda bile artırabilmek çok önemli. Uluslararası yarışmalarda rekorlar ancak bu şekilde, yavaş yavaş kırılabiliyor. Performans ölçüm cihazları ise uzun zamandır sporcuların ve koçların en büyük yardımcısı.