Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Yatağınızda bir robot olsun ister misiniz?

Artık habrlerde çeşit çeşit robotları görmeye alışmaya başladık. Bazıları hayvan şeklinde, bazıları insansı, bazıları da fabrikalarda çalıştıkları için dev kollara benziyor. Ama herhalde bir robot yastık yapıldı desek hayal etmekte zorlanabilirsiniz. Somnox isimli bu cihaz yumuşak bir robot ve uykuya dalmanıza, sizinle birlikte nefes alıp vererek yardımcı olmaya çalışıyor.

Kulaklık derdine son

Bir teknoloji markasının ‘Kemik İletimi’ hoparlörü titreşimlerle ses dalgalarını kafatasına iletiyor. Bu, müzik dinlerken harici sesleri duymanızı sağlıyor ve bu nedenle dışarıdaki sesi kulaklıklardan daha güvenli bir şekilde hissediyor. Marka, gözlük saplarının her iki ucuna yerleştirdiği kemik iletim hoparlörleri ile müziğin tadını yeni bir yöntem ile çıkarmanızı sağlıyor. Bluetooth sistemiyle artık dinlediğiniz müziği giyebileceksiniz.

Bu robot el işaret dili konuşuyor!

Eğer çevrenizde yeteri kadar işaret dili çevirmeni yoksa, belki de en iyi seçenek bir robot el olabilir... Dünya üzerinde duyma engelli milyonlarca insan var, bu kişilerin en kolay iletişim kurabildikleri yöntem işaret dili. Ama çevrelerinde yeteri kadar çok işaret dili bilen kişi bulunmuyor. Teknoloji belki buna da bir çözüm getirebilir.

Dişlerinizi 3 saniyede fırçalayın!

Eğer bir hijyen delisi değilseniz, dişlerinizi fırçalamak bazen çok can sıkıcı bir iş gibi gelebilir. Eğer hayatınız boyunca diş fırçalamakla geçirdiğiniz zamanı toplarsak, yaklaşık 200 gün ediyor. Bu da bir yılın üçte ikisini fırçalamakla kaybettiğiniz anlamına gelir. Ama ‘Unico' ismindeki bu teknolojik diş fırçası bu sorunu çözmeye aday. Çünkü tasarımcıları dişlerinizi sadece 3 saniyede fırçalayarak, yeterli ağız bakımını yaptığınızı iddia ediyor.