Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Şekil değiştiren robotik tekerlekli sandalye!

Tekerlekli sandalye kullanıcılarının da günlük yaşamlarını normal şekilde sürdürmeye hakkı var... Şimdiye kadar motorlu tonla model ve hatta kendi kendine hareket eden bazı modeller bile tasarlandı. Ama bunların hiçbiri bir tekerlekli sandalyede oturan kişinin, diğer insanlarla olan göz seviyesindeki iletişimini çözemedi. Laddroller isimli yeni araç ise sandalyede oturan kişiyi ideal yüksekliğe getirecek şekilde dönüşüp yükselebiliyor.

Akıllı eve geçmenin pratik yolu: SOMFY Connexoon 

Somfy’nin yeni akıllı ev ürünlerinden Connexoon, evlerdeki farklı yaşam alanları için çözümler sunuyor. Connexoon Window uygulaması ile kullanıcılar, evdeyken olduğu gibi dışarıdayken de panjurlarını yönetip durumlarını kontrol edebiliyor. Ayrıca; hava durumu sensörleri, saat ve hatta bir alarm ilişkilendirilerek senaryolar programlanabiliyor.

Motorola telefon için fotoğraf yazıcısı çıkardı

Telefonun kamerasıyla uyumlu bir şekilde çalışan Polaroid Insta-Share Printer, fotoğrafları ZINK kağıda basıyor. Kamera rulosundaki fotoğraflarının çıktısını alan cihaz aynı zamanda Instagram, Google Photos ve Facebook ile de uyumlu.Fotoğraf yazıcısı kalınlığı sebebiyle cepte taşımaya uygun değil ancak telefonla uyumlu olması sebebiyle bu durum büyük bir sorun teşkil etmiyor.