Ağımıza takılanlar

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Terleme problemini önleyen kumaş

Japon otomobil firması Nissan sürücülerin güvenliğini artırmak adına Juke modelinde özel bir kumaşa yer veriyor. Bu kumaş sayesinde sürücünün su başta olmak üzere, vücuttan potasyum, klor, sodyum gibi elektrolit’lerin yüksek miktarda azalması sonucu ortaya çıkan dehidrasyon probleminin önüne geçilmesi hedefleniyor.

0,2 saniyede dil tercümesi

Dil Tercüme Cihazı size bir bilimkurgu romanında yaşadığınız hissi veriyor. İlk üretilen düşük düzeyli sürümleri ilgili markanın sitesinde yok satıyor. Son sürüm için ise sipariş listesine kayıt olmalısınız. İşte gelecekten bir görüntü hissi yaratan inanılmaz dil tercüme cihazı... Bu mucizevi cihazın en büyük özelliklerinden biri de İnternet bağlantısına (Wi-fi) gerek duymuyor oluşu. 

Kıyafetleri online denemek mümkün

Teknoloji devi Amazon, Echo Look gibi giyim odaklı cihazlar, kıyafet abonelik servisi ve Style Check isimli bir kıyafet öneri motoru üzerinde çalışıyor. New York merkezli girişimin satın alınmasının arkasında da yine moda yatıyor. 3B vücut taraması sayesinde Amazon kıyafetlerin sanal olarak denenmesini ve çevrimiçi giyim alışverişinin gerçeğe yakınmansını sağlayabilir.

Stres çarkı telefon

2017’nin en çok konuşulan gelişmelerinden biri olan stres çarkı ile elimizden düşüremediğimiz cep telefonunu bir araya getirmek nasıl olur? Hong Kong menşeili Chilli International bu fikirden yola çıkarak bu telefonu ortaya çıkarmış.

1.4 inç ekrana sahip olan telefon 6 farklı renk seçeneği ile geliyor. 32 MB dahili hafızası eğer yetmezse microSD ile hafızasını 8 GB’a kadar yükseltmek mümkün. Uygulama desteği olmayan bu telefonun en teknolojik yanı ise internet tarayıcısı ve Bluetooth.

İncelikli tasarımlar
Mimar Faruk Malhan’ın özel tasarımlarından oluşan ‘Zamanın An’ları’ Sergisi 13 Ekim–13 Kasım tarihleri arasında markanın genel merkezi olan Koleksiyon Tarabya Kampüsü’nde sunulacak. Detaylı, zarif ve incelikli tasarımlara sahip mobilyalarıyla yaşanılası mekanlar yaratan Koleksiyon, Faruk Malhan’ın yeni tasarımlarıyla bağlamın tasarımı nesne ötesi, içsel, deneyimsel, kavramsal, resimsel, şiirsel, oluşumsal, süreçsel, disiplinler arası ve çağdaş boyutlara taşıyor. Türkiye’de, Amerika’da, Avrupa’da, Asya’da, Avustralya’da sayısız insana ulaşan Koleksiyon, yaşam alanını tasarım paydasında genişletiyor. Mekânı, mobilyayı, kilimi, aydınlatmayı, tabağı, bardağı, fincanı, camı, seramiği, modayı, takıyı, keçeyi, kaşmiri, ipeği küresel kapsamda sizlere, el sanatlarına, endüstriye, tasarımlara, tasarımcılara açıyor. Koleksiyon, Faruk Malhan’ın yeni tasarımlarıyla bağlamın tasarımı nesne ötesi, içsel, kavramsal, resimsel, şiirsel, oluşumsal, süreçsel, disiplinler arası ve çağdaş boyutlara taşınıyor.

YAŞANILASI MEKÂNLAR SUNUYOR...
Düzenlenen basın toplantısıyla ilk kez kapılarını açan sergide bağlamın tasarımı; nesne ötesi, içsel, deneyimsel, kavramsal, resimsel, şiirsel, oluşumsal, süreçsel, disiplinler arası ve çağdaş boyutlara taşıdığı görülüyor. Koleksiyon’un yeni tasarımları arasında yerini alacak olan Mimar Faruk Malhan’ın yeni koleksiyonu aksesuarlar, çalışma alanları, ortak alanlar ve yaşam alanlarına farklı çözümler sunuyor. Yeni düşünce ve yeni tasarım kavramlarını sentezleyen yüksek kalitede mobilya yaratma anlayışı sayesinde, yaşanılası mekânlar sunmayı amaçlıyor.