Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ceketinle cep telefonunu kontrol et

Bir kot ceket ne zaman bir kot ceket olmanın ötesine geçer? Anlaşılan Google'ın “Jacquard” teknolojisini barındırdığı zaman. Levi's firması klasik kot ceket modeli ‘Trucker'ın 50'inci yılını kutlamak için bu özel modeli piyasaya sürüyor. Google'ın teknolojisi ise ceketi normal bir kıyafetten çıkartıp, bir giyilebilir teknoloji parçasına dönüştürüyor.

Uzaktan kumandalı cankurtaranlar geliyor!

Denizde boğulan birisini riske atmadan kurtarmak mümkün mü? Bu sorunun cevabı artık Evet! Portekizli ünlü bir teknoloji markası uzaktan kumandalı can yeleği geliştirdi. Boğulmak üzere olan kişinin yanına bir kaç saniyede ulaşan uzaktan kumandalı cankurtaran pek çok hayat kurtaracak gibi.

Sivrisinek düşmanı telefon: LG K7i

LG, akıllı telefonu LG K7i ile kullanıcılarını sivrsineklerden koruyacak. Telefonun arkasında bulunan hoparlör sayesinde telefon bu özelliğe kavuşuyor. LG K7i aslında LG’nin K7 modeli üzerine geliştirilmiş bir model. K7’nin arkasına yerleştirilen hoparlörlü kılıf sayesinde K7i kullanıcılarını sivrisineklerden koruyor. Mosquito Away isimli bu sistem yaydığı ultrasonik dalgalar sayesinde sivrisinekleri uzaklaştırıyor. 

Ekip biçme işi artık robotların

Harper Adams Üniversitesi araştırmacıları ve Precision Decisions firmasının bu ortak projesinde, 6 hektarlık arpa tarlaları hiçbir insan eli değmeden işleniyor. Tarlanın hazırlanması, ekilmesi, bakımı ve sonunda da biçilmesi işlemlerinin tamamı robot çiftçiler tarafından gerçekleşmekte. Robotların yaptıkları her şey uzaktan anlık olarak kontol ediliyor. Bu tür tarlalar çok büyük makinelere göre değil, ama yeni nesil hafif robot makineler bu iş için biçilmiş kaftan.