Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Türk tasarımcıdan kamyon konsepti

Bir Türk tasarımcı tarafından geliştirilen proje geleceğin büyük ticari araçlarına farklı bir bakış açısı getiriyor.

Koreli tasarımcı Nak Joong Kim tarafından tasarlanan Jeep projesinin ardından serimizde bu hafta Jaguar SS-107 projesinde olduğu gibi bir Türk tasarımcının imzası var. Endüstriyel ürün tasarımcısı Kaan Karagöz tarafından hayata geçirilen Volvo kamyon konsepti geleceğin ticari ulaşım ayağı için geliştirilmiş bir proje olarak karşımızda duruyor.

Stormtrooper kaskından ilham alan kablosuz hoparlör

Tasarım açısından Stormtrooper kaskının minyatürleştirilmiş bir hali olan hoparlör, tasarımıyla Star Wars fanlarını heyacanlandıracağa benziyor. Ufacık bir boyuta sahip olan hoparlör Bluetooth bağlantısıyla mobil cihazda aynı zamanda mikrofon da yer alıyor. Mikrofon bağlantısı sayesinde hoparlör üzerinden telefon konuşmalarını da gerçekleştirmek mümkün. 2 wattlık hoparlör gücü sunan Mini Stormtrooper isimli hoparlörün pili tam şarj edildiğinde 4 saate kadar kullanım imkanı sunuyor. İngiltere’de piyasaya sürülen hoparlörün satış fiyatı ise yaklaşık 25 İngiliz Sterlin.

Atari yeni konsolla dönüyor

Geçtiğimiz hafta Atari’nin yeni oyun konsolu için geliştiricileri işe aldığı ve çalışmalara başladığı haberleri yayılmaya başlamıştı. Şimdiyse yeni konsolun çıkacak olması doğrulandı. Atari’nin CEO’su Fred Shesnais, GamesBeat’e tüm zamanların en sevilen markalarından biri olan Atari’nin yepyeni bir konsolla geri döneceğini açıkladı. Ancak konsolun nasıl özelliklere ve tasarıma sahip olacağı ya da hangi tarihte piyasaya çıkacağı, önümüzdeki tarihlerde açıklanacak.

Geleceğin otomobil teknolojisine İsveç imzası: NEVS InMotion

Saab 9-3’ü elektrikli olarak getirmeye hazırlanan NEVS, gelecek vizyonunu CES Asia kapsamında sergiliyor. Saab‘ın devamı niteliğinde olan NEVS‘in adını uzun zaman sonra ilk kez geride bıraktığımız günlerde duymuştuk. 2014 yılındaysa piyasadan kalkan Saab’ın en çok tercih edilen modellerinden birisi olan 9-3‘ü elektrikli olarak geri getirmeye hazırlandığını açıklayan ve araçla ilgili ilk resmi detayları paylaşan NEVS, yaptığı yatırımlarla gelecekte adında çokça söz ettireceğinin sinyallerini çok güçlü bir şekilde vermeye devam ediyor.