Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Yi Technology’den 2 yeni 360 derece kamera

Xiaomi destekli olan Yi, VR ve 360 derece video dünyasını hedefine alarak iki yeni kamera üretti. Profesyonelleri hedef alarak ürettiği Yi Halo modeli için Google ile işbirliğine gidildi. Yi Halo 17 kameranın bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. 16,999 dolar fiyata sahip olan Halo, 8K 30 fps veya 5.8K 60 fps video kaydı gerçekleştirebiliyor. Yi Halo tasarım anlamında GoPro’nun geçtiğimiz yıl çıkardığı 16 kameralı Odyssey’e büyük oranda benziyor. Benzer şekilde markanın 4K kayıt yapan aksiyon kamerasının geliştirilmiş versiyonu burada kullanılıyor. 

Rahatsız edici gürültüden kurtaran kulaklık

Kulaklıklar dışarıdaki yüksek seslerden korunmak için en çok başvurduğumuz çözüm olsa da yanında bazı problemleri getiriyor. Bu problemlerin başında duymak zorunda olduğunuz sesleri engellemesi. Fakat Kickstarter’da karşımıza çıkan dBud isimli kulaklık bu problemi ortadan kaldırıyor. dBud alışkın olduğumuz kulaklıklardan farklı olarak dışarıdan gelen sesi 15 – 30 dB azaltarak kulaklara ulaşmasını sağlıyor. 

Amazon’dan kıyafet önerilerinde bulunan akıllı kamera: Echo

Amazon yeni ev asistanı Echo Look’un tanıtımını gerçekleştirdi. Bir süredir dedikosu konuşulan Echo Look, özellikle modaya düşkün kullanıcıların ilgisini çekeceğe benziyor. Kullanıcıların sesle fotoğraflarını veya videoları çekebilen akıllı kamera kaydettiği bu fotoğraflar neticesinde kullanıcıların kıyafet seçmelerine yardımcı oluyor. Gelişmiş makine öğrenme algoritması kullanan kamera kullanıcılara stil önerilerinde bulunabiliyor.