Ağımıza Takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Sanal bebekler geri dönüyor

90’lı yıllarda çocukluğunu geçirenlerin yakından tanıdığı sanal bebekler tekrar hayata dönüyor. Orijinal ismi Tamagotchi olsa da ülkemizde sanal bebek ismine sahip bu ‘teknolojik’ oyuncak Bandai Namca tarafından tekrar üretilmeye 

başlandı. Eski versiyon ile benzer şekilde hayvan beslemeye devam ederken yumurta şeklindeki tasarım biraz daha güncellenmiş. Japonya’da 1920 yen (yaklaşık 12 dolar) fiyatla satılan modelin ülkemize gelip gelmeyeceği ise şimdilik belirsiz. Eğer Tamagotchi’nin gelmesini bekleyemeyecek kadar sabırsızsanız Apple Watch’unuza indirebilirsiniz.

Minimalist tasarımlı bütçe dostu fitness bilekliği

Fossil’in yaklaşık iki yıl önce yaklaşık 260 milyon dolar ödeyerek bünyesine kattığı Misfit, yeni fitness takip cihazını tanıttı. Misfit Flare adını taşıyan bileklik minimalist tasarımı ve uygun fiyatıyla göze çarpıyor. Piyasadaki diğer aktivite bilekliklerinde olduğu gibi Misfit Flare de atılan adım sayısını, yakılan kalori miktarını ve uyku takibi özelliklerini iOS ve Android için geliştirilen uygulama üzerinden sunuyor.

Kulağa takılmayan “kulaklık”

Batband isimli farklı “kulaklık” çevrenizle bağlantınızı kopartmadan müzik dinlemenize olanak sağlıyor. Bunun için alışılmışın dışında bir teknoloji kullanıyor. Batband kullanıcılarının kulaklarını kapatmıyor. Kulağın tam üzerine yerleştiriliyor. Bu kulaklık kaynaktan gelen sesi kulağı ve kulak zarını pas geçerek, kemik üzerinden iletiyor. İşitme engeli olanların işine yarayan bu teknoloji, kulak zarının zarar görmesine de engel oluyor.