Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Adobe yapay zekayla fotoğraf transferi gerçekleştirecek

Akıllı telefonlarda sunulan ve yapay zekaya sahip fotoğraf uygulamaları Adobe için esin kaynağı oldu. Adobe ve Cornell University bir araya gelerek Deep Photo Style transfer adını verdiği bir uygulamayı hayata geçirdi. Öncelikle değişiklik yapmak istediğiniz fotoğrafı seçmeniz gerekli. Ardından değişiklik için temel aldığınız fotoğrafı seçmeniz gerekli. Ardından yapay zeka devreye girerek ana fotoğrafınızı örnek fotoya göre düzenliyor. 

Kullanıcılar buluşma noktasını manuel belirleyebilecek

Ulaşım sektöründe önemli değişimler yaratan Uber, şimdi de kullanıcılardan gelen geri dönüşe göre önemli bir güncellemeyi kullanıma sundu. İngiltere, Amerika ve Kanada’daki Uber kullanıcılarına sunulan yeni özellik sayesinde 

kullanıcılar Uber ile buluşma noktalarını kendileri belirleyebilecek. Özellikle sıkışık sokaklarda yanlış konum belirlenmesinden kaynaklanan sıkıntıların böylelikle ortadan kalkması hedefleniyor.

Nintendo Switch için şarjlı kılıf "SwitchCharge"

Nintendo Switch'in en büyük avantajı nerede olursanız olun Zelda gibi oyunları hız kesmeden oynamaya devam ediyor olmak. Ancak bunun yanında bir de oldukça olumsuz bir durum var: Cihazın şarjının bitmesi. Yeni bir şirket olan InDemand Design bu durumu ortadan kaldırmak için SwitchCharge ismini verdikleri yeni bir şarjlı kılıf çıkardı. 12,000 mAh bataryası olan kılıf, şirketin açıklamasına göre 12 saat boyunca oyunseverlerin hizmetinde kalabiliyor.