Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Samsung’un katlanabilir telefonu bu yıl geliyor

Teknoloji dünyasının en uzun soluklu dedikodularından bir tanesi olan Samsung’un katlanabilir telefon üreteceği dedikodusu artık gerçek olacak gibi. Kore haber sitesi ETNews’in haberine göre katlanabilir telefonun konspetleri bu yıl içerisinde üretilip Samsung’un ortak çalıştığı firmalarla paylaşılacak. Gerçek ürünün ise 2018 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bisiklet kullananlara akıllı dikiz aynası

Bisiklet kullananların yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri sürüş sırasında arkasında neler olup bittiğini görememesi. Fakat bu sıkıntıyı fark eden Smart Bike isimli startup bisikletin arka kısmına yerleştirilen Hexagon isimli kamerayı üretti.Bu kamerayı kullananlar sürüş sırasında arkasında olup bitenleri akıllı telefonlarına yükledikleri uygulama aracılığıyla takip edebiliyor. 

Telefonunuzdan anlık bilgi veren temizlik robotu

Evinizde sizin yerinize temizlik yapan robotlar artık sahibine evin nerelerini temizlediğine dair rapor verecek. iRobot markasının internete bağlı olan modeli Roombas 900 serisindeki modelleri Clean Map üzerinden evin ne kadarını temizlediğini kullanıcılarına rapor olarak sunacak. Uygulama ayrıca temizlik hakkında durumları da anlık olarak bildirebilecek.