Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Japonya, uzay çöplerini avlamak için tasarladığı aracı test etti!

Japonya Uzay Araştırmaları Ajansı'nın (JAXA) yörüngeye yolladığı uzay çöpü avcısı uydudan haber var. Dünya yörüngesinde son 50 yıldır yapılan tüm çalışmalar ve fırlatmalardan geriye kalan milyonlarca parça olduğu tahmin ediliyor. Kurum uzaya yolladığı deneysel araç ile, yüksek yörüngedeki bu uzay çöplerini çekip Dünya'nın atmosferine sokmaya çalışacaktı.

Ocağı açık bıraktım derdine son

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan akıllı bir ocak düğmesi, ev hanımlarının önemli bir derdine çözüm oluşturabilir. Bu yeni akıllı düğme kullandığımız geleneksel ocak düğmesi sökülerek onun yerine takılıyor. Ayrıca istenirse ocağın orijinal düğmesi akıllı düğmenin üstüne de yerleştirilebiliyor. İçinde bir motor ve pil bulunan düğme ocağın gazını artırıp azaltabiliyor ve gazı tamamen keserek söndürebiliyor.Kitlesel fonlama (crowd sourcing) yöntemi ile seri üretimi planlanan yeni akıllı düğme için şu ana kadar 78 bin dolarlık destek ve ön sipariş verildi. Fikrin sahipleri düğmenin seri üretimi için 40 bin dolar daha toplamaya çalışıyorlar.

Bütün gözlükler akıllanacak

Kai bir akıllı gözlük değil, ama her türlü normal gözlüğe takılabilen bir dijital asistan eklentisi. Üzerindeki mikrofon sayesinde çok çeşitli işler yaptırabiliyorsunuz. Bu adeta Google'ın Assistant'ı veya Amazon'un Alexa'sını yanınızda taşımak gibi bir şey. Son haberleri dinleyebilir, sesli komut ile mesaj yazdırabilir, takviminize toplantı ekleyebilir veya en yakındakikafeyi bulmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca akıllı ev sistemlerine sesli komut verebilir, ortamda çalan şarkıyı aratabilir veya arama motoru gibi kullanabilirsiniz.