Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Uçak motoruyla evinizi serinletin

Küresel ısınmayla birlikte 2016’nın yaz ayları birçoğumuz için sıkıntılı geçti. Evde veya işte klimalara yönelen şanslı bir kesim varken bir kısım ise vantilatörlerle sıcakların üstesinden gelmeye çalıştı. The Awesomer’da yayınlanan bir proje ise bu çözümlerin yeterli gelmediği insanlara kesin çözüm olacak nitelikte. Uçak motorunda kullanılan türbin ile tasarlanan bu çözüm geleneksel çözümlerden oldukça farklı gözüküyor. Uçak motorunun içindeki çalışma hızından oldukça düşük şekilde çalışan türbin kullanılan ortamı hızlı ve sessiz şekilde serinletiyor.

Plaklarınızı her yerde dinleyin

Taşınabilir şarj aleti, taşınabilir projektör… Mobilitemiz arttıkça taşınabilir cihazları çevremizde daha fazla görmeye başladık. Kickstarter’da karşımıza çıkan RokBlok ise taşınabilir bir plakçalar. Küçük bir kutuya benzeyen RokBlok plağın üzerinde dönerek plaktaki şarkıları üzerindeki hoparlörden dinlemeye olanak sağlıyor. Bluetooth özelliği sayesinde dilerseniz kablosuz hoparlörlere veya kulaklıklara sesi iletmeniz mümkün.

Bu egzoz sevdiğiniz müzikleri çalıyor

Neredeyse bütün teknoloji marketlerde veya online satış sitelerinde karşınıza çıkan Bluetooth hoparlörden farklı bir model mi arıyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise size özel bir önerimiz var. iXOOST isimli firma Lamborghini Aventador’dan esinlenerek Bluetooth’lu bu hoparlörü ortaya çıkardı. Karbon fiber dış kasaya sahip bu hoparlörde Aventador modelinde kullanılan gerçek egzoz sistemi kullanılmış. Seramik hoparlörlerin her birinde ayrıca amortisör bulunuyor.