Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Nihayet şarja ihtiyaç   duymayan bir akıllı saat

Akıllı saatler gerçekten güzel fikir ama onları her gün şarj etmekle kim uğraşır ki? Birçok insan uğraşıyor ancak akıllı saatlerle ilgili gerçekten bir batarya problemi var. Bataryaları bu minik cihazları uzun süre çalıştırmaya yetecek kadar dayanmıyor. Ancak bu PowerWatch için bir problem değil. Matrix Industries isimli bir startup tarafından icat edilen bu saat gücünü yalnızca vücut ısınızdan alıyor. Deriniz ısındıkça 100W enerji açığa çıkarıyor.

Yolda kalmaya son

Operasyonel filo kiralamanın öncü isimlerinden Fleetcorp, sektörün ilk mobil uygulaması olma özelliğini taşıyan “iFleet” uygulamasını ile araçların yolda oldukları süre boyunca ihtiyaç duyacakları 7/24 yol yardım hizmetlerini cep telefonuna getiriyor. Fleetcorp kullanıcıları cep telefonlarına iFleet uygulaması indirdiklerinde, arıza, kaza, hırsızlık bildirimi, lastik talebi, anahtar işlemleri, ikame araç işlemleriyle ilgili taleplerini tek tuşla bildirebiliyorlar.

Bu minimalist katlanır bisikletin güçlü bir sırrı var

Avusturya’da tasarlanan Vello Bike+, performansını elektriğe borçlu… Ama peki ya bataryaları nerede? Bu çok minimalist bir tasarıma sahip olan bisiklette kaba saba güç bataryaları göremiyoruz. Vello, kablosuz elektrik transfer ile dünyadaki her sokakta yükleniyor. Bisikletin tüm bataryaları dahili ve Bluetooth bağlantılı akıllı telefon uygulamasıyla ayarları değiştirilebiliyor. Full güç modunda Vello ile 50 kilometreye yakın yol yapabiliyorsunuz. Bu sihirli bisikletin pedallarını çevirmek için 2017’yi beklemelisiniz.