Ağımıza takılanlar

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Bağcıklarını kendi bağlayan Nike’ın fiyatı biraz fazla

Nike’ın Back to the Future filminden ilham alarak tasarladığı bağcıklarını kendi bağlayabilen spor ayakkabının tüketiciler için olan versiyonu Aralık’ın ilk haftasında piyasaya çıkıyor. Ayakkabının fiyatının ise 720 dolar olduğu açıklandı. Bağcıkları kendi bağlanabilen ayakkabılarla ilk olarak Mart ayında tanışmıştık. Air Mag isimli bu ayakkabılardan sadece 89 adet üretilmiş ve bunların satışından elde edilen gelir de Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s isimli vakfına bağışlanmıştı.

Marshall’dan iki yeni Bluetooth kulaklık

Marshall iki yeni Bluetooth kulaklığını tanıttı. Marshall Monitor serisinin daha küçük boyutlu versiyonu olarak konumlanıyor. Tanıtılan ikinci model Mojor II Bluetooth modeli ise kablolu Major II modelinin kablosuz versiyonu. Major II Bluetooth ve Mid Bluetooth modeli 40 mm ses sürücüsü, Bluetooth AptX ses ve 30 saat çalma süresine sahip. Bir üst sınıfı temsil eden Mid modeli 199 dolar fiyatla satışa sunulurken Major II Bluetooth modeliyse 149 dolara satışa sunuldu.

Horlamalara giyilebilir teknoloji çözümü

Horlamasıyla uykunuzu bölen eşiniz, sevgilinizin horlamasını teknolojik bir şekilde sonlandırmak ister misiniz? Kickstarter’da fonlanan Anti-Snore Wearable ile horlama problemini teknolojik yollarla sonlandırabilirsiniz. iOS ve Android cihaza yüklenen Sleep.ai uygulaması horladığınızı fark ettiği anda kolunuzda takılı olan bandı titreşime sokarak uyuma pozisyonunuzu değiştirmenizi sağlıyor. Horlamanız sona erdikten sonra titreşim sona eriyor. Ayrıca uygulama dışarıdan gelen alarm gibi sesleri algoritmik olarak takip edip horlama olup olmadığını algılıyor.