Ağımıza takılanlar

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Olloclip’ten iPhone 7’lere özel lens

Aksesuar üreticileri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte ürünleri birbiri ardına sunmaya başladı. Olloclip de bu markalardan bir tanesi. Ollclip ürettiği harici lenslerle iPhone sahiplerinin kameralarını geliştirmeyi hedefliyor. Yeni sistem ayrıca 0.5 mm kalınlığa kadar ekran koruyucularla birlikte çalışabiliyor. Wearable Pendant Stand sayesinde lensleri rahatlıkla cebinizde taşıyabilirsiniz.

Artık kaybolmayacaksınız

Apple’ın Eylül ayında tanıttığı yeni kablosuz kulaklığı AirPods çıktığı günden bu yana birçok konuda eleştiriliyor. Bu eleştirilerin başında kaybolma olasılıkları geliyor. Hatta Conan O’Brein ve ekibi eğlenceli bir video hazırlamıştı. Şimdi ise kaybolma riskini çözen bir ürün karşımıza çıktı. M3D isimli kompakt 3D yazıcı üreten firma tarafından üretilen çöp sepeti şeklindeki küpe AirPods’un kulağınızdan düşüp kaybolma riskini ortadan kaldırıyor. 

Valve’in yeni VR kumandası yüzünü gösterdi

Valve’in Steam Dev Days adını verdiği geliştirici konferansı Seattle’da devam ediyor. Konferansta firmanın gösterişten uzak yeni ürünleri de boy gösteriyor. Tanıtılan yeni sanal gerçeklik kumandası prototipi etkinlikte en çok dikkat çeken ürün oldu. Yeni kumandanın en önemli özelliklerinden biri elinizi açıp kapayarak oyun içerisindeki nesneleri tutup bırakabileceksiniz. Bu sayede sanal  gerçeklik oyunlarındaki hareketlilik  artıyor. Oculus’un da Rift için geliştirdiği yeni Touch kumandasında da buna  benzer bir özellik karşımıza çıkmıştı.