Ağımıza takılanlar

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

İPal isimli bu robot dadı çocuklarınıza göz kulak oluyor

Makineler çoktandır kahvenizi yapıyor, evinizi temizliyor… Peki neden çocuklarınızı yetiştirmesinler? Çok yakında bunu yapabiliyor olacaklar. iPal isimli bu robot dadı bugünlerde Çin’de çocuklara hizmet ediyor ve yakın zamanda Amerika’da da çalışmaya başlayacak. Otomatik öğrenme sistemiyle, çocukların ilgi alanlarını öğreniyor ve  buna göre sohbet geliştirebiliyor. iPal ayrıca dokunma, dinleme, konuşma gibi  sensörlere sahip. Duygu ayarlama sistemi 

sayesindeyse mutluluk, yalnızlık gibi  çocuğunuzun hislerine göre davranıyor.  Çocuğunuz mutluysa o da mutlu oluyor, 
üzgünse buna göre onları destekliyor.

Toyota’dan yalnız insanları mutlu edecek bebek robot

Toyota yalnız insanları mutlu etmeye yardım edecek minik bir robot üretti. Robot bir bebek gibi konuşuyor ve satışa çıktığında yaklaşık 500 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olacak. Küçük robotta kamera, mikrofon ve Bluetooth bağlantısı bulunuyor. Kullanabilmek için akıllı telefonla bağlantı kuruyorsunuz. 

Garmin’den çocuklara sürpriz

Garmin yeni hedef kitlesini biraz değiştirdi ve aktivite takip cihazını çocuklar için üretti. Vivofit JR isimli takipçi; adımları, uykuyu ve tüm aktiviteleri ölçüyor. Güneş ışığında rahatça okunabilir bir ekrana sahip olan cihazda bulunan “Move” seçeneği çocuklar uzun süre hareketsiz kalırsa onları motive ederek 60 dakika hareket etmelerini sağlıyor.