Ağımıza takılanlar

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Razer’ın yeni oyun klavyesi içinizdeki yazara da hitap ediyor

Oyun oynamak ve yazım deneyimi yaşamak istiyorsanız bunun için iki ayrı klavye kullanmanıza gerek yok. 
Klavyede dünyanın ilk Mecha-membrane diye adlandırılan bir teknoloji kullanılmış. Özelliğiyse, tuşların oyun sırasında oyuncuya yumuşak ve konforlu bir dokunuş sunarken, yazı yazarken ise her bir vuruşta çatur çutur hissettirerek yazı yazma keyfinizi artırması. Klavyelerde bir de monokrom yeşil ve Razer’ın Chroma sistemi arka ışığı bulunuyor. Bu da kullanıcılara 18.6 milyon renk arasından istediğini seçme şansı veriyor.

Egzersizlerinizi takip ediyor

En son gözlüklerin birer teknolojik cihaz olarak sunulması Google Glass’lar ile olmuştu. Ancak şimdi yeni bir proje yaptığınız egzersizleri takip edebilen bir gözlük tasarladı. VSP Global ve Güney California Üniversitesi’nden bir ekip tarafından geliştirilen Level isimli cihaz FitBit ve Apple Watch gibi fitness takipçisi cihazlara alternatif olma niyetinde. 
Belirli sayıda kullanıcının prototiplerini kullandığı gözlükler, akıllı telefon aracılığıyla verileri ulaştırıyor. 
Şimdilik Level’ın satışa çıkması gibi bir durum söz konusu değil ancak ekip bulgularını 2017’de paylaşacak.

DJI, Osmo Mobile ile akıllı telefon fotoğrafçılığını bir adım ileri taşıyor
DJI’ın Osmo+ modelini tanıtmasının üzerinden daha kısa bir süre geçmişken DJI’dan Osmo Mobile müjdesi geldi. Diğer Osmo modellerinin aksine Osmo Mobile’da dahili kamera bulunmuyor. Bunun yerine akıllı telefonunuzu kamera olarak kullanıyorsunuz. Başta selfie çubuğu gibi gözükse de 3 yönlü çalışan gimbal’ı ve DJI’ın yazılımı sayesinde akıllı telefon kullanıcılarının başarılı kayıtlar yapması mümkün. Özellikler panorama, uzun süreli kayıt ve time-lapse gibi çekim modlarında daha başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz.