Ağımıza Takılanlar

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Dünyanın ilk akıllı montu

Vücut sıcaklığımızı ayarlamak istediğimizde çoğu mont için önünü açmak veya kapatmak, bazılarında ise fermuarıyla ayarlama yapmak durumunda kalıyoruz. Yüksek kaliteli katmanlar arasında kullanılan akıllı teknoloji ile her türlü hava koşulunda dört mevsim kullanılabilecek bir mont olan Flexwarm bu sorundan yola çıkılarak Los Angeles Amerika’da tasarlanmış. Pil ile çalışan bu akıllı mont kişisel tercihlere göre sıcaklığı otomatik olarak ayarlayan sensörlerle donatılmış. Basit bir taşınabilir USB taşınabilir şarj aletiyle, pil kapasitesine ve sıcaklık ayarına (düşük, orta ve yüksek) bağlı olarak saatlerce konforlu bir sıcaklık sağlamak mümkün. 

Uyku müziği çalan akıllı yastık

Zeeq Smart Pillow isimli akıllı yastık ise size en iyi uyku müziğini vermek için çalışıyor. Yastığın içerisine eklenen 8 adet kablosuz hoparlörle iTunes, Spotify üzerinden ‘uyku müziklerinizi’ dinlemenizi sağlıyor. Ayrıca uyku takip sistemi 

sayesinde uyanmanıza yakın saatte güne dinamik başlayacağınız müzikleri seçiyor.Kullanılan hoparlörler yastığın içerisinde olduğu için yanınızda yatan kişiyi veya komşularınızı rahatsız etmenin önüne de geçiyor.

Akıllı ayakkabılar Pokémon bulmayı kolaylaştırıyor

Pokémon Go çılgınlığı tüm dünyayı etkisi altına almayı başarınca Pokémon konseptli ürünler de arka arkaya tasarlanmaya başladı. Bunların son örneğiyse Pokémon Go temalı akıllı spor ayakkabılar. New York’ta kurulan bir start-up şirketi Vixole tarafından tasarlanan ancak henüz konsept aşamasındaki ayakkabılarda LED ekran ve sensörler yer alıyor. Tasarımcıları, ayakkabıların su geçirmez olduğunu ve kablosuz şarj istasyonlarında yeniden şarj edilerek 8 saatlik kullanım için güç sağladığını iddia ediyorlar. Ayakkabılar Eylül ayında Kickstarter kampanyasında destek toplayacak. 

Dünyanın ilk otonom bavulu

Otonom sürüşe sahip otomobiller, kamyonlar hatta otobüs görmeye alıştık. Şimdi karşımıza çıkan otonom cihaz ise bir bavul. Cowarobot R1 isimli bavul üreticisine göre dünyanın ilk otonom bavulu. Bavulun hareketini CO-MOVE System adı verilen bir sistem yönetiyor. CO-EYE ismli sensörler sayesinde bavul çevresindeki nesneleri, yolları algılayarak sizin yanınızda sorunsuz yol alması sağlanıyor.İçerisinde bulunan power bank üzerinden enerjisini alan bavul ayrıca  kullanıcısına konumunu yollayabiliyor. Bu sayede bir yerde unutsanız bile belli mesafeden sonra size bildirimde bulunuyor veya “Find Me” fonksiyonuyla szin bulunduğunuz yere gelebiliyor.

1400 kişilik yükseltilmiş otobüs ilk kez trafiğe çıktı

Birkaç ay önce haberini paylaştığımız, Çin’in trafik sorununa çözüm olması planlanan, 1400 yolcu kapasiteli raylı sistem Çin’in Qinhuangdao şehrinde ilk kez trafiğe çıktı. Elektrik enerjisiyle çalışan TEB isimli bu otobüs, yükseltilmiş yapısı sayesinde yollarda kendi raylı sistemi üzerinde ilerlerken araçların üzerinden geçebiliyor ve trafiğe takılmadan 

yoluna devam ediyor. Her biri 1400 yolcu kapasiteli ve bu raylı sistemin en güzel yanı da toplu taşıma sistemini iyi bir biçimde dönüştürerek ülkede alarm seviyesine yükselen hava kirliliğini azaltabilecek olması.