Ağımıza Takılanlar

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Eşinizin sizi aldattığını haber veren akıllı yatak

İspanyol yatak şirketi Durmet yeni akıllı yatağı Smarttress’i tanıttı. ‘Aşık Takip Sistemi’ isimli bir özelliği bulunan bu yatak kullanıldığı zaman içindeki sensörler bunu algılıyor ve 'partneriniz sizi aldatıyor olabilir' diye şüpheli aktiviteyi akıllı telefonunuzdan size bildiriyor. Tanıtım amaçlı akıllı yatağı üreten şirket “Eğer eşiniz sadık değilse en azından yatağınız öyle” diyor.

Bildiğiniz tripod’ları unutun

2008 yılından bu yana kamera aksesuarları konusunda uzmanlaşan Edelkrone firması bir yeni ürüne daha imza attı. Standplus isimli bu ürün herhangi bir düğme veya kilide ihtiyaç duymadan kameranın istediğiniz konumda kalmasını sağlıyor. Geleneksel tripod’lara göre daha hızlı kurulan bu cihaz kullanım kolaylığı açısından büyük fayda sağlıyor. Boyut olarak da gelenksel tripod’lara yakın olması da cihazın en büyük artısı.

Merdiven inebilen tekerlekli sandalye

Topchair firması merdivenleri rahatlıkla inip çıkabilen tekerlikli sandalye modeli geliştirmiş. Alt kısmında tanklardakine benzer palet sistemiyle yumuşak bir şekilde merdiven inip çıkabilen sandalye ayrıca düz bir yolda 35 km sürate ulaşabiliyor. Aynı zamanda katlanabilme özelliğine sahip.Üzerinde bulunan LCD ekran ile sandalyenin konumunu 

görebiliyor ve ayrıca çeşitli pozisyonlara otomatik olarak getirebiliyorsunuz.