Ağımıza Takılanlar

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz, ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Çocuk korumasıyla minikler güvende…

Tüm çocukların büyük bir keyifle izledikleri ‘Arabalar’ filminin kahramanı Şimşek McQueen ve arkadaşları, şimdi VİKO’nun yenilenen Karre Kids serisinde buluşuyor.Karre Kids çocuk korumalı, kapaklı prizlerle güvenliği ön plana taşıyor. “Arabalar” filminin karakterlerinin süslediği anahtar, komütatör ve çocuk korumalı kapaklı prizlerden oluşan Karre Kids koleksiyonunda dekorasyon kadar güvenli kullanım da ilk sırada. 

Kamyon kabinleri için akıllı termostat

Kamyon şoförleri, geceyi geçirmek için araçlarını park ettiklerinde, uyurken kabinin sıcak kalmasını sağlamak amacıyla genellikle aracın motorunu çalışır vaziyette tutuyorlar. Bu alışkanlık yakıtın boşa harcanmasına ve daha fazla çevre kirliliğine sebep olurken, ilave olarak şoförde de fazladan su kaybına sebep oluyor. Bunu önlemek amacıyla yola çıkan Idle Smart adlı kabin içi sıcaklık kontrol sistemi, Nest termostatında olduğu gibi, kamyon sürücülerine ortam ısısının belirledikleri sıcaklığın altına düşmesiyle ısıtmayı devreye alma olanağı sağlıyor. Idle Smart, şoför tarafından veya masa üstü uygulaması aracılığıyla filo yöneticisi tarafından uzaktan kontrol edilebilen akıllı bir termostat ve Android uygulamasından oluşuyor. 

İlk telefon kütüphanesine ilgi artıyor

Türk Telekom’un görme engellilerin bilgiye erişiminde fırsat eşitliği sağlamak üzere hayata geçirdiği proje Telefon Kütüphanesi, 2016’nın ilk üç ayında 15 bine yakın çağrı alarak 255 bin dakika dinlendi. En çok dinlenen üç kitap ise Babı Esrar, Kum Fırtınası ve Kayıp Dünya oldu.

Bu sosyal ağ evcil hayvanlara özel

Artık hayvan dostlarımızın da kendilerine özel bir sosyal ağı var. Moofio isimli mobil uygulama, evcil hayvan sahipleri ve dostlarını bir araya getiriyor. Ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulamada, evcil hayvanlara özel sosyal medya hesapları açılabiliyor. Uygulama içerisinde ayrıca, sahiplendirme, çift bulma, kayıp hayvan ilanı, misafir ev bulma gibi, evcil hayvanlar ve sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan fonksiyonlar da var.