Ağımıza takılanlar

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Bilgisayar kasalarına lüks dokunuş

Lian Li tarafından üretilen PC-Y6 Odyssey tasarımıyla lüks yatlara benziyor. Yatlar gibi bir nevi statü belirtisi olan bu kasalardan 500 adet üretilecek. Fiyatı ise önümüzdeki yıl açıklanacak. Lian Li tarafından tarafından bu kasanın üst kısmı açılır kapanır bir mekanizmaya sahip. Bu sayede cihazın içerisindeki parçalara rahatlıkla müdahale etmek mümkün. Ayrıca kullanıcılar ekstradan LED ışık paketi alıp kişiselleştirmeyi arttırabilir.

Sony’den yeni aydınlatma sistemi

Nesnelerin interneti son dönemin en popüler konularından bir tanesi ve Sony de bu sisteme kayıtsız kalamadı. Multifunctional Light ismini verdiği yeni aydınlatma sistemi Toshiba’nın LED aydınlatma teknolojisinden yararlanıyor. Akıllı telefona veya Wi-Fi kullanan cihazlarla kontrol edilen sistem diğer akıllı aydınlatma sistemleri gibi uzaktan yönetilebiliyor. Bu cihazın rakiplerinden ayrıldığı nokta ise daha geniş kullanıma sahip olması. İçerisindeki hareket, ısı sensörü, hafıza kartı yuvası, kızılötesi kumanda, hoparlör ve mikrofonla diğer cihazlardan ayrılıyor.

3D yazıcıda üretilmiş cep saati

Bu saat büyük ihtimalle gördüğünüz en çekici ve güzel görünümlü saat değil. Ancak Christoph Laimer’in tasarladığı bu cep saatinin önemi 3D yazıcıyla yapılmış olmasından kaynaklanıyor. İsviçreli (hiç şaşırmadık) bir mühendis olan Laimer, bu saatin neredeyse tamamını 3D yazıcıyla üretmiş. Laimer saatin nasıl bir tasarımı olduğu ve nasıl çalıştığını da göstermek için bir video yayınlamış.