Ağımıza takılanlar

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Karanlığa özel bisiklet yolu

Ülkemizde bisiklet ve bisiklet yolu oldukça az. Son zamanlarda yükselme yapan bir trend olsa da henüz emekleme aşamasında. Bu duruma bir çare arayan yetkililer gece parlayan yol yapmayaı başarmışlar. Tasarımcı Daan Roosegaarde tarafından özel olarak tasarlanan bisiklet yolunda LED ışıklandırma sistemi kullanılarak yolun aydınlatılması sağlanmış. Önemli olanın bisiklete binmeyi özendirmek olduğu düşünüldüğünde geleceğin en iyi seçimi olan ulaşım aracı olan bisiklete gece binmeyi arttırdığını söylemek mümkün.

Beklemeye son veren destinasyon sistemi…

KONE Polaris™ destinasyon kontrol sistemi, asansörde üstün trafik kontrol performansı sunuyor. Açık ve anlaşılır yönlendirme ve akıllı yolcu gruplandırma özellikleriyle yüksek konfor ve kolaylık sağlıyor. Böylece bekleme sürelerini kısaltarak asansörlerin kapısında oluşan kuyruklara son veriyor.

Akıllı yüzükle kontrol edin

Akıllı cihazlara son katılan nesne yüzük oldu. Neyya isimli bu yüzük akıllı cihazları yönetmek için kullanılabiliyor. Üzerindeki dokunmatik ekranıyla müziğinizi kontrol edebilir, sunumları yönetebilir, uyumlu GoPro modellerinde kayıt 

başlatıp durdurmak için kullanılabilirsiniz.

Kafaya düşen tabletlere çözüm

İtiraf edelim büyük çoğunluğumuz yattığımız yerde akıllı telefonumuzu veya tabletimizi kullanırken tutamayıp yüzümüze düşürdük. Hatta yüzünüze düşen tablet yüzünden takip etmediğiniz kişinin fotoğrafını beğenmiş bile olabilirsiniz. 

Bu tarz sıkıntıları ortadan kaldırmak için Kicstarter’da Tstand isimli stant fon arıyor. Tstand’ı kısaca açıklama gerekirse üzerinde bulunan yuvaya tabletinizi yerleştirip yattığınız yerde tablettten video izlemenize, sosyal medyada gezmenize olanak sağlıyor. Üstelik tabletin kafanıza düşmesi tehlikesi de ortadan kalkıyor.

Tatilde aklınız evde kalmasın…

Evden uzun bir süre uzak kalacaklar için Thea IQ oldukça pratik çözümler sunuyor. Sistem tüm aydınlatmaları söndürüyor, panjurları indiriyor ve güvenlik sistemini “evden ayrılış” programı olarak etkinleştiriyor. Programlanan zamanlarda bitkilerinizi sulayarak bahçenizi de düşünüyor. Akıllı telefonunuzdan evinizi 

her an izleyebilmeniz nedeniyle içiniz de rahat oluyor.