Ağımıza takılanlara

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Bildirimler bileğinizde

LinkMe, Apple ve Samsung’un benzeri cihazlarını kenara itebilecek Kickstarter projesi. Bu iki teknoloji devi akıllı saatlerini geliştire dursun LinkMe hızlı bir başlangıç yaptı bile. LinkMe bileğinize takabileceğiniz ve sosyal medya uyarıları, kısa mesajlar alabildiğiniz Bluetooth özellikli bir cihaz. Akıllı telefonlar için oluşturulan bir uygulama aracılığıyla LinkMe’yi aktif edebilir ve bir uyarı, ileti geldiği zaman anında görebilirsiniz.

Kişiye özel kulaklık

Gün geçtikçe akıllı telefonlarımızın yanında gelen kulaklıkların kalitesinin arttığını görüyoruz. Kickstarter’da fonlanan Revols isimli bu kulaklık ise universal görünümlü olmasına rağmen kullanan kişinin kulak yapısına uyum sağlayabiliyor. Kullanıcılar kulaklıkları kulaklarına takıp en rahat pozisyonu aldıktan sonra akıllı telefonundan komut vererek jel kısım kulağınızın yapısına en uygun halde sabitleniyor. Bunun için 60 saniyeye ihtiyaç duyuluyor.

Hastalık koklayan dijital burun

Dr. Andrew Koehl doğanın sunduğu bu yeteneği, icat ettiği mikroçip spektrometre yani “dijital burun” teknolojisiyle birleştirerek insanlığın hizmetine sunuyor. Bir bozuk paradan bile daha küçük boyutlarda olan sensörle havadaki kimyasalların spektrumunu çıkarıyor ve tespit ettiği kimyasalların yapısını inceliyor. Nefesimizin içeriğindeki kimyasalları inceleyerek kanser, tüberküloz, astım gibi hastalıkları tespit ediyor.

Tag Heuer Racer 2

Çerçeve ve lensleri; özel, tam nitelikli çalışmalarla oluşturulan “Racer 2” modeli, adrenalin sevenlerin ilgisini çekiyor. 7 ayrı renk seçeneği ve tercih edilen spor aktivitesine uygun üretilmiş outdoor, precision ve polarize özellikli camları ile konforu en üst seviyeye taşıyan “Racer 2” modelinde akıcı ve aerodinamik hatlar dikkat çekiyor.