Acı mizahçıların sponsorudur

SİBEL ATEŞ YENGİN
sibel.ates@aksam.com.tr

Karikatürist, yönetmen, senarist… Eğlenceli şarkıların söz yazarı, ilginç kliplerin mimarı Oğuzhan Uğur şimdilerde Murat Dalkılıçla düet yaptığı ‘Mağlubiyet’ şarkısıyla adından söz ettiriyor.  

Öncelikle ‘Mağlubiyet’ şarkınıza çektiğiniz klibi dinleyelim mi?

Mağlubiyet klibinde değeri kaybedilince anlaşılan hislerin en klişesi olan ilişkileri ele aldık. “Aaaah bilseydim de daha iyi davransaydım” yakınmasının üç dakikalık kliple temsili diyebilirim. Her klibimizde olduğu gibi ağlanacak halimize güle oynaya parmak bastık. İşin içinde Murat Dalkılıç da olunca tadından yenmez oldu. 

Murat Dalkılıç’la düet yaptınız...

Gani Müjde’nin ‘Geym Of Bizans’ filmi için Bulgaristan’a gittiğimizde attık ilk adımı. Set arası sohbetleri yerini müzik üzerine sohbet etmeye bıraktığı an Murat Dalkılıç’la aynı enerjide olduğumuzu anladım. ‘Müzisyenlik birikiminden ne kaparsam kârdır’ diye düşünürken düet kaptım (gülüyor). Bundan sonraki şarkılarımda da onun bana kattığı etkileri fazlasıyla göstereceğimi düşünüyorum. Aslında bu düetle hem iyi bir yol gösterici hem de yetenekli bir dost kazandım.

AŞK MI, SAPLANTI MI?

Şarkının hikâyesindeki gibi siz de ayrılık acısı yaşadınız mı ve aşk acısı çektiğinizde sizin de içiniz acır mı?

Yaşamaz mıyım? Zaten biz mizah yapan insanların daimi sponsorudur acı. Mutluyken yazdığım sözlere ben bile katlanamam. Aşk acısı çektiğimde içim acır tabii. Aşk acısını göğsünde yumuşatıp hayatına devam eden insanlardan değilim ki onların yaşadığının aşk acısı olduğundan da emin değilim. Gerçi aşkın tanımını ne âlimler ne ozanlar yapmış ama ortak noktada buluşamamışlar. Şimdi ben kimim ki “Aşk şudur öyleyse acısı da budur” diyeyim. İçinizi yiyip bitiren bir his var, ha o acı mıdır? Evet, ama aşk mı, saplantı mı yoksa kıskançlık mı bilemiyorum. 

Klipteki gibi sevdiğiniz kızı başkasına kaptırdınız mı hiç?

İlişki sonrası partnerimin devamlılığını tutmam yani illaki birilerini birilerine kaptırmışımdır. O kesin. Ama bence esas mesele kendini biten bir ilişkinin sebeplerine, sonuçlarına, dününe kaptırmamak.

Klip yönetmenliği de yapıyorsunuz, hangisi daha eğlenceli klip çekmek mi, şarkı söylemek mi?

Kamera arkasında olmak her zaman daha kolay oldu benim için. Gösterilmek istenen ürün siz olmayınca daha rahat hareket ediyorsunuz. Ama şarkı söylemenin özellikle de kendi yazdığınız sözleri haykırmanın yeri de bambaşka.

KİM SIĞINIR SOSYAL FOBİYE? 

“Çocukluğumdan beri kalabalık yerlerde dolaşamam” demişsiniz. Neden?

Sanırım algısı fazlaca açık bir insanım. Günlük rutin içinde asla dikkat çekmeyecek sesler ve hareketler dikkatimi çekiyor. Bu yüzden herkes aynı reaksiyonu verecekmiş gibi bir panik yaşıyorum. Bu durum, sürekli canlı yayında olmak gibi sanki her hareketim izleniyormuş hissi. Profesyonel tanımı doğruysa sanırım sosyal fobisi olan biriyim.

Peki, böyle hisseden biri neden göz önünde olan bir mesleği seçer?

Aslından ben mesleği değil, meslek beni seçti. Yazarlık çizerlik, yönetmenlikle hayatımı idame ettirirken sırf eğlence olsun diye çektiğimiz videolar ve şarkılar popüler oldu. Kazancının yanında eğlencesi de asıl mesleklerimi gölgede bırakınca kim sığınır sosyal fobiye.