Abdurrahman Keskiner ile Yeşilçam'dan günümüze bir gezinti

Karina Film, Abdurrahman Keskiner Belgeseli'ni sinema tarihimizin bir köprüsü olarak izleyenlerin beğenisine sunuyor.

Karina Film, müzik, sinema, resim ve edebiyatın duayen ismi Mehmet Güreli'nin yönetmenliğini üstlendiği sinemamızın parıldayan ışıklarından Abdurrahman Keskiner Belgeseli'ni sinema tarihimizin bir köprüsü olarak izleyenlerin beğenisine sunuyor.

Belgeselde Güreli'nin gözüyle ülkemiz sinemasının dünyaya tanıtılmasındaki büyük adımları ve benzersiz yapımcılık başarısıyla Abdurrahman Keskiner'in, Yılmaz Güney yıllarından başlayıp, Adana, Antalya ve Cannes Film Festivali gibi önemli festivallerden geçen çarpıcı geçmişi üzerine Yeşilçam'dan günümüze bir gezintiye çıkılıyor.

"Bir Zamanlar Yeşilçam: Abdurrahman Keskiner" Karina Film etiketiyle izleyenlerle buluşurken, filmin yapımcıları: Yalçın Akyıldız ve Görkem Yeltan. Belgeselde, Proje Danışmanı: Emre Arda, Görüntü Yönetmeni: Ahmet Sesigürgil, Müzik: Mehmet Güreli, Kamera Operatörü: Ahmet Açıkkol, Kurgu: Gamze Terra, Ses Kayıt: Barış Asıl, D.I.T: Yusuf Arık, Kamera Asistanları: Mehmet Gültekin, Selman Kurnaz, Kerim Hacıoğlu, Hasan Emre Ural, Ses Mühendisi: Kerem Aktaş, Color: Çağlar Özlek, Afiş: Nalan Alaca, Ulaşım: Halit Aydın, Ferdi Güngör isimleri yer alıyor. Filmin stüdyo işlemlerini "Fono Film" üstlenirken, "Saran Group ve Sadettin Saran" ile "Yılmaz Güney Filmcilik ve Vakfı" yapımcının emek verdiği filmlerden görüntülerle, Kubat ise yapımcının sevdiği bir yorumla filme eşlik ederek destek veriyor.