7 milyon dolar ödüllü golf turnuvasının kazananı Türkiye

Antalya’nın golf tesisleri ve otelleriyle ünlü beldesi Belek geçtiğimiz hafta Avrupa’nın en önemli golf turnuvalarından biri olan Turkish Airlines Open 2016’ya ev sahipliği yaptı. Carya Golf Club’ta düzenlenen turnuvada, Danimarkalı sporcu Thorbjorn Olesen şampiyon oldu ama Türkiye kazandı...

Dünyanın gözü kulağı bir kez daha Belek’teydi. Geçtiğimiz yıl G20 Zirvesi’nde dünya liderlerini ağırlayan Regnum Carya Golf & Spa Resort, bu kez dünyanın en ünlü golfçülerini ağırladı. European Tour Productions sorumluluğunda 3 Kasım’da başlayan THY Open Golf Turnuvası’nda 20 ülkede gelen 78 sporcu, 7 milyon dolarlık büyük ödül için mücadele etti. Turnuvayı yerli yabancı 45 yayıncı kuruluş aracılığıyla 58 ülkede toplam 1,5 milyar kişi izledi. Turnuvanın galibi 27 yaşındaki Danimarkalı sporcu Thorbjorn Olesen oldu. Olesen ödülünü Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun elinden aldı.

ÜLKEMİZ İÇİN GURUR VERİCİ

Turnuvanın düzenlendiği Carya Golf Club’ta gazetecilerle bir araya gelen Regnum Carya Golf&Spa Resort Onursal Başkanı Fikret Öztürk, turnuvanın Türkiye ve Belek için önemini vurgulayarak, “Bildiğiniz gibi Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, Avrupa’nın en önemli golf organizasyonlarından biri. Turnuvanın burada düzenlenmesi ülkemiz için bulunmaz bir fırsat” dedi. Öztürk, “Bugün golf sayesinde Belek, 12 ay turizmin hareketli olduğu bir destinasyon” diye konuştu.

GECE AYDINLATMALI İLK GOLF SAHASI

Fikret Öztürk, şöyle devam etti: “2008’den beri var olan Carya Golf Club’a 1 milyon euro’luk yatırım yaparak Avrupa’nın gece aydınlatmalı ilk golf sahasını kurduk. Türkiye’nin en köklü golf kulüplerinden biri olan National Golf Club’ı bünyemize katarak yatırımlarımıza devam ettik. Hem ulusal hem de uluslararası önemli turnuvalara ev sahipliği yaparak Belek’in ve otelimizin golf turizmindeki potansiyelini ortaya koyduk. Tüm bu yatırımlar, golf turisti sayısındaki ciddi artışı beraberinde getiriyor.” Carya Golf Club’ın, Avrupa’nın prestijli yayınlarından biri olan Golf World Dergisi tarafından kıtanın en iyi 2. golf sahası seçildiğini de hatırlatan Öztürk, Turkish Airlines Open Golf Turnuvası’nın, önümüzdeki  3 yıl boyunca Regnum Carya Golf & Spa Resort’ta oynanacağını duyurdu.

Turnuvadan kısa kısa…

l Turnuvanın bütçesi 9 milyon dolar.

l Bütçenin 7 milyonunu para ödülü oluşturuyor.

l Turnuva şampiyonu 1 milyon 116 bin dolar para ödülü kazanıyor.

l Turnuvada 100 gönüllü, yaklaşık 160 güvenlik görevlisi çalıştı.

l Turnuvada 160 tv ekibi, 16 naklen yayın aracı çalıştı. Toplam 76 km fiberoptik kablo çekildi.

l 45 yayıncı kuruluş tarafından, 58 ülkede yaklaşık 500 milyon hanede 1.5 milyar insan tarafından izlendi.

l 4 günde toplamda 19 saat naklen yayın yapıldı

l Turnuvaya 20 farklı ülkeden toplam 78 sporcu katıldı.